Werken bij newspark aan superleuke opdrachten

Deze keer spreken we met Bert, die inmiddels alweer ruim 5 jaar geleden bij newspark in dienst trad. “De tijd gaat hard”, zo zegt hij zelf. “Ik kan het me nog goed herinneren. De naam newspark had ik al een paar keer gehoord van een collega op mijn project. Die was destijds net overgestapt naar newspark. Hij probeerde mij te overtuigen ook te komen. Op een zeker moment had hij me zover en stond ik inderdaad open voor het gesprek.”

Een lunchafspraak werd gepland met Rowald, de managing director. “Dat eerste contact was direct heel prettig. Zo’n afspraak is natuurlijk toch een soort van sollicitatie met moeilijke vragen over en weer. Echter, dat voelde helemaal niet zo voor mij. Na dit fijne gesprek, en overigens ook goede lunch, spraken we af dat wat andere newsparkers mij nog even wat dieper technisch gingen doorzagen op mijn kennis. Het blijft natuurlijk wel een proces.”

Wil jij ook een oriënterend gesprek met Rowald en meer horen over werken bij newspark? Bel of mail gerust!

Kernwaarden: gezelligheid, openheid en persoonlijk contact

Zo gezegd, zo gedaan. Al een paar dagen later zat Bert weer op dezelfde plek als waar hij vlak daarvoor nog met Rowald geluncht had. Alleen nu voor de borrel met een paar newsparkers die hem aan de tand voelde met betrekking tot zijn technische kennis en ervaring. Ook nu voelde Bert een goede klik.

“Een concrete aanbieding later was de keuze voor newspark in 2017 nog maar een formaliteit. Gezelligheid, openheid en goed persoonlijk contact tussen elkaar als collega’s waren vanaf het begin kernwaarden die newspark mij biedt”, aldus Bert.

De best passende klantopdrachten

Sindsdien zijn de jaren voorbijgevlogen en dat komt door de leuke opdrachten. Enthousiast licht Bert toe: “Bij elke opdracht was ik vanaf het begin betrokken om te bepalen hoe goed de opdracht bij mij past. Een erg belangrijk punt, want ergens geplaatst worden, elke maand je uren schrijven, maar het werk niet leuk vinden, dat past niet bij mij. Bij newspark heb ik dat nog nooit meegemaakt. Bij niemand, want de visie hier is dat iedereen er beter van moet worden. De consultant moet het naar zijn zin hebben. Immers wanneer die het naar zijn zin heeft, levert die voor de klant maximale waarde. Dus een win-win situatie.

Gave uitdagingen

Elke opdracht kent zo weer zijn eigen uitdagingen legt Bert uit. “De ene keer zit de uitdaging in de materie, zo verdiepte ik mij gaandeweg in het reilen en zeilen van een OV-bedrijf, maar heb ik ook diepgaande kennis van het bankbedrijf mogen opdoen. Ik deed opdrachten waarbij de nadruk lag op het implementeren van testautomatisering. De leukste opdrachten zijn die waar ik als testanalist een bijdrage kan leveren. Ofwel aan alle aspecten van het testen, of waar testen nog in de kinderschoenen staat en er sowieso nog veel te winnen valt op het gebied van kwaliteitsmanagement.”

Alle tijd voor ontwikkeling en kennisdelen 

“In mijn persoonlijke ontwikkeling ondersteunt newspark mij uitstekend. Met veel ruimte voor eigen inbreng, de keuze van mijn opdrachten, trainingen, samenwerken, kennisdeling, tja, eigenlijk voor alles” vervolgt Bert. “We krijgen bijvoorbeeld allemaal evenveel trainingsdagen. Of eigenlijk is het een ongelimiteerd trainingsbudget. Is een training nodig voor de opdracht, dan is dit uiteraard geen probleem. Echter ook een training ter verbreding van mijn kennis, voor een volgende opdracht of voor een richting die ik op wil, is altijd mogelijk. De afgelopen jaren leerde ik daardoor een en ander over Java, Robot Framework, Stakeholder management etc. Heel divers, vaak direct bruikbaar en zeker goed om als tester in je bagage te kunnen meenemen. Dat maakt mij als tester breed inzetbaar.”

Fijne werkgever

“Openheid, eerlijkheid en gelijkheid, zijn drie kernwaarden die ikzelf belangrijk vind”, aldus Bert. Die komen alle drie bij newspark goed naar voren. Daardoor vind ik newspark ook zo’n fijne werkgever.

Mijn favoriete herinnering van de afgelopen 5 jaar is, naast de vele gezamenlijke meetings, wel het jaarlijkse trainingsweekend in het bijzonder. Dat is namelijk een mooie combinatie van serieuze werkinhoudelijke trainingen, algemene kennisdeling, collegiaal samenzijn, ontspanning, maar tussendoor bovenal fun! Work hard, play hard kan ik wel zeggen.”

 

 

 

 

 

 

 

Zin in de toekomst

Als we vragen hoe Bert zijn pad er de komende jaren uitziet, antwoordt hij. “In de komende 5 jaar ga ik mijn steentje bijdragen om die net zo leuk te maken als de afgelopen 5 jaar. Het loopt toch altijd weer anders dan gedacht. Dat de komende 5 jaar weer voorbijvliegen, daarvan ben ik wel overtuigd. Ik hoop weer op heel veel mooie en gezellige teammeetings, leuke uitjes en perfect passende opdrachten. Op dit moment zit ik bij een echt gave opdrachtgever, waar ik het enorm naar mijn zin heb en er nog genoeg uitdagingen liggen. Ooit hoorde ik ergens: ‘Als het op werken begint te lijken, dan wordt het tijd voor een volgende opdracht’ en dat herhaal ik nog altijd. Zo houd je mij gemotiveerd, blijven mijn klanten tevreden en is er een permanente ontwikkeling gaande. Als het tijd is voor een andere opdracht, ga ik samen met newspark weer een nieuwe mooie uitdaging vinden.” Bert besluit met de woorden: “De komende jaren kijk ik met veel plezier tegemoet, ik heb er zin in!”

Ook meer weten over werken bij newspark, check onze vacatures!

Of lees ook wat anderen zeggen over newspark als werkgever:

Wat maakt newspark zo’n aantrekkelijke werkgever?

Mijn eerste ervaringen met newspark flex

newspark flex model; zzp-en met meer zekerheden

newspark als werkgever