Wat maakt newspark zo’n aantrekkelijke werkgever?

Eric en Donja vinden newspark een aantrekkelijke werkgever. Het gras mag dan misschien groener lijken bij de buren, na een kort uitstapje elders, keerden deze dame en heer graag terug in het leuke newspark team. Het motto van newspark is: People first en daarin herkennen beiden zich duidelijk.

 

Platte organisatiestructuur

Eric hecht veel waarde aan de platte organisatiestructuur van newspark. Hij zegt hierover: “Als er iets is, kan ik snel schakelen en ik vind het plezierig dat de lijntjes kort zijn. In principe heb ik contact met mijn fieldmanager Pieter, maar mocht het nodig zijn, schakel ik ook makkelijk met Rowald, de managing director.”

 

Open communicatie

Beiden vinden de open communicatie binnen newspark heel plezierig. Eric noemt het feit dat de bedrijfsvoering transparant gevoerd wordt en je als consultant de ruimte hebt om mee te denken hoe dit te verbeteren. Ook is hij erg te spreken over het accountmanagement. “Ze zoeken echt naar opdrachten die bij je ontwikkeling passen en hierdoor is er voor mij altijd de juiste balans tussen de opdracht, de uitdaging en mijn persoonlijke ontwikkeling.”

Donja beaamt dit en ervaart het luisterende oor ook als een duidelijke meerwaarde. “Er wordt echt de tijd genomen met me van gedachten te wisselen over hoe ik in mijn vel zit en indien nodig meegedacht in oplossingen. Bij andere werkgevers maakte ik vaker mee dat het leek of er goed geluisterd was, maar een dag later bleken de genoemde punten alweer vergeten.”

 

Kennisdeling

Eric is ook erg te spreken over de momenten dat je vakinhoudelijk met je collega’s kunt sparren. “Binnen newspark wordt er echt tijd gemaakt voor kennisdeling. Dit hoeft ook niet allemaal in je eigen tijd, we krijgen daarvoor uren tot onze beschikking. Die tijd kun je besteden om naar een event te gaan, een cursus of training te volgen of desgewenst een opleiding. Ook het jaarlijkse trainingsweekend is altijd een mooi moment van kennisdeling. Overigens is dat altijd een goede mix van kennisdeling, teambuilding en gezellige activiteiten.

Daarnaast hebben we een speciaal team, KnowledgeSquad genaamd, waar je voorstellen kunt indienen voor onderwerpen waarover je graag meer wilt weten. Dat kan bijvoorbeeld een testmethodiek zijn of een specifieke projectaanpak. De KnowledgeSquad zoekt uit waarin veel interesse is onder de collega’s en bepaalt zo de agenda. Met een van de ingediende onderwerpen gaan we dan met elkaar aan de slag. Deze meetings noemen we deepdive sessies. Iedere eerste vrijdag wordt op kantoor in Nieuwegein een deepdive sessie gehouden. Hierbij zijn overigens ook externen van harte welkom om aan te haken.”

 

Fijn team

Zowel Eric als Donja vinden dat het newspark team bestaat uit fijne collega’s. Donja vertelt: “Mijn eerste teammeeting met de club kan ik me nog goed herinneren. Het was mijn derde werkdag en ik vond het best een beetje spannend iedereen te ontmoeten. In deze teammeeting deden we rollenspellen met een acteur en daarna een barbecueworkshop. Tijdens de rollenspellen viel me direct op hoe vrij iedereen zo’n rol durfde te pakken. Daaruit straalt duidelijk dat iedereen op zijn gemak is en uit zijn comfortzone durft te stappen. Ook gaven we elkaar respectvol opbouwende kritiek. Tijdens de barbecueworkshop sprak iedereen me wel even aan en ik voelde me onmiddellijk in de groep opgenomen. Het leek net of ik er al maanden werkte in plaats van een paar dagen.”

 

Oog voor werk-privébalans

Voor Donja is de vrijheid je werk zelfstandig in te vullen een grote pré. “Met mijn gezinsleven is het niet altijd eenvoudig mijn uren op kantoor te maken en hierin draag ik mijn eigen verantwoordelijkheden. Aan een goede balans tussen mijn werk en privéleven hecht ik veel waarde.” Eric ervaart die vrijheid ook op een andere manier. “Voor mij is het prettig dat ik geen druk voel als het een drukke periode is bij mijn opdracht en ik moet bijdragen aan blogs, presentaties of andere zaken.” Kortom werken bij newspark betekent een prettige balans tussen je werk, persoonlijke ontwikkeling en privésituatie.

Wil je meer weten over het werken bij newspark, neem dan gerust contact op. Check hier welke vacatures er momenteel zijn.