In Newsparkteam leren van collega’s

Als jongste telg in het Newsparkteam sloot ik me aan bij een club die volop in beweging is en bezig met ontwikkeling op het gebied van testautomatisering.

Ik ben zo’n vier weken geleden begonnen bij Newspark en ontdek een omgeving waarin ik veel kan leren van mijn collega’s. 

Warm welkom en veel vrijheid

Mijn eerste dag begon goed. Een zeer warm welkom en er hing een relaxte sfeer. Het versterkte mijn gevoel dat het inderdaad de juiste keuze was voor Newspark te kiezen. Ook gaven ze mij direct het vertrouwen dat ik mijn eigen keuzes kan en mag maken.

Rowald, de manager, vertelde me van alles over het Newsparkteam. Waar zitten mijn nieuwe collega’s en de klanten, wat doen ze allemaal en hoe ziet hun persoonlijke situatie eruit. Zo heb je gelijk het idee je collega’s al een beetje te kennen.

De dagen erna had ik direct veel vrijheid en greep die ruimte aan door langs te gaan bij alle collega’s. Zo leerde ik ze gelijk beter kennen. Al snel kreeg ik in de gaten dat iedereen over veel kennis beschikt en de bereidheid die te delen erg hoog is.

Optrekken aan collega’s

Zo zijn er collega’s in het Newsparkteam die alles weten over het geautomatiseerd testen van API’s, mobile apps, webapplicaties met verschillende frameworks. Ook kennen een aantal zelfs de ins en outs van performance en security testen. Voor mij zijn dat grote voordelen ten opzichte van mijn vorige baan. Daar moest ik testautomatisering echt op de kaart zetten. Bij Newspark kan ik me ook aan mijn collega’s optrekken.

Newspark

Bijzonder is, bij het vergaren van kennis, dat Newspark sinds kort een Knowledge Squad heeft. Mijn collega, Menno Pot, schreef er laatst al een blog over. Graag benadruk ik dat het erg inspirerend is, dat ze speciaal voor jou, als nieuwe collega, een persoonlijk onboarding plan maken. Hoe dat in zijn werk ging? Alle onderwerpen waarin ik interesse heb, mocht ik aangeven. De Knowledge Squad regelt vervolgens dat over die onderwerpen allerlei leuke trainingen en workshops voor mij zijn. Daarbij sluiten ook andere collega’s aan, die dit interessant vinden. Op zo’n dag leren we dus veel van en aan elkaar. Tijdens mijn eerste Knowledge Squad dag waren de onderwerpen Jenkins en Postman. De volgende is ook al gepland en gaat over SQL. Naast deze workshops en trainingen stimuleert Newspark ook deelname aan seminars en congressen. Gaaf!

Direct aan de slag

Wat ik ook leuk aan Newspark vind, is dat je niet hoeft stil te zitten voordat je op opdracht gaat. Zoals ik al aangaf, bezocht ik al mijn collega’s voor een lekkere lunch of kop koffie. Daarnaast testte ik ook de nieuwe app “FRANK”. Met deze app krijg je zelf zicht in onder meer je tevredenheid over en op je werk en je manager over die van zijn team. Daarnaast kun je via deze app feedback vragen aan collega’s over je performance. Voor deze app maakte ik een regressietest.

Teamspirit

Natuurlijk zijn er daarnaast verschillende teamactiviteiten. Officieel kwam ik op 1 februari in dienst, maar was nog op reis in Zuid-Oost Azië. Hiervoor mocht ik direct mijn vakantiedagen gebruiken en kon zo nog wat langer wegblijven. Een prachtige kans voor mij en heel flexibel van Newspark als werkgever.

Uiteindelijk startte ik in maart en begon bijna gelijk met een leuk teamuitje, het Active Event.  

Newspark

Hacken

Twee weken later was een teammeeting met als thema ‘Security’. Iedereen kreeg een eigen omgeving van “the Juice Shop” en die mochten we hacken. Wil jij hiermee ook aan de slag? Dat kan en is best simpel: Download Docker en start een container met Juice Shop.

Ga naar https://localhost:3000 en je kan beginnen. Ik geef je de eerste hint: vind het score-board. Kom je er niet uit? Stuur me even een berichtje op ja@newspark.nl en dan gaan we er samen mee aan het werk. Vind ik leuk. 

Al met al ben ik erg blij met mijn keuze.  Ik heb er zin in om in het Newsparkteam nog veel meer van elkaar te leren!