Trainingsweekend vol kennisdeling, teambuilding en fun

Een compleet weekend vol met kennisdeling, teambuilding en fun.  Met bijna alle Newspark collega’s verbleven we in een Landalpark op de Sallandse Heuvelrug. Vrijdagmiddag en -avond druppelden de collega’s binnen en werd de toon gezet voor een weekend waarin we veel leerden, maar lachen de overhand had.

Introductie

Voordat überhaupt iedereen er was, kwamen de Nintendo Switches al uit de tassen en vloeide de drank rijkelijk. Goede gesprekken kwamen op gang. We maakten kennis met onze nieuwe collega, Patrick, die binnenkort ons team komt versterken. Slaapplekken werden geclaimd en al het breekbare schoven we uit voorzorg maar even aan de kant of haalden het van de muur. Tobias introduceerde het Weekend-Leugen spel, waarbij iedereen 3 statements over zichzelf opschreef: 2 daarvan waarheid en 1 leugen. Aan ons de taak tijdens het weekend te onderzoeken, welke van die statements nou de leugen was.

Sport & spel

Na het eten, tijd voor onze eerste activiteit: Laser-gamen. Tot de tanden toe bewapend met geavanceerd wapentuig, gingen we in teams los. Een uur lang maakten we een stuk afgezet bos onveilig. Nu is het probleem dat, als je light-guns aan testers meegeeft, ze waarschijnlijk binnen luttele seconde uitvogelen hoe je nagenoeg onsterfelijk wordt in het spel. Hard gelachen is er in ieder geval zeker. Vooral toen een team test-rebellen een golfkarretje commandeerde en, als een soort laser-leopold-tank met veel bombarie, de restanten van de gevestigde orde wegschoot. Een mooi einde van het spel en tijd om huiswaarts te keren.

Opnieuw veelvuldig lachen door ernstig slechte kaartspelletjes en een mini-toernooi video-gaming. Tijd om een houtkorf op te zetten. Waarschijnlijk tot grote irritatie van onze buren, want tot laat in de nacht zat hierbij een clubje van Newspark te keten. Ze tapten hierbij de meest vreselijke moppen en voerden diepgaande gesprekken. De nodige wenkbrauwen verwijderde ene Jasper P. vakkundig, met een goed gemikte lading lampenolie, maar koud hadden we het nauwelijks.

interessante verhalen

De ochtend kwam veel te vroeg voor velen, alhoewel iedereen toch verbazingwekkend fris en fruitig was. Het fantastisch geregelde ontbijt, waarbij onze eigen chef Ei, Eric, ons vakkundig bediende, voelde voor sommigen van ons alsof er nooit genoeg koffie kon zijn. Onze gastspreker arriveerde al vroeg en vertelde ons over Liberating Structures. Een erg interessant verhaal over hoe je meer diepgang geeft aan verschillende scrum onderdelen.

Na de lunch gingen we verder met een cursus van onze eigen CEO (Chief Epibration Officer) Wessel. Hij nam ons mee in de wondere wereld van Epibreren en gaf iedereen, behalve een lading aan superhandige kennis, ook nog een certificaat mee. Ongetwijfeld prijkt die nu trots boven de schoorsteenmantel bij iedereen!

Ook zeiden we vaarwel tegen onze oude Persoonlijke Ontwikkelingsplannen. Eerlijk is eerlijk, deze dekken de lading, anno 2019, niet goed meer. Rowald legde ons een nieuwe ontwikkelmethodiek uit, die bovendien veel eenvoudiger te implementeren is. We namen  de tijd dit uit te werken en hierover te discussiëren.

De middag sloten we af met een Business game. In 4 teams gingen we aan de slag. Een game dat net doet alsof het super serieus is. Echter in de handen van een team, dat elke loophole maar wat graag misbruikt, liep het op een chaotisch pandemonium uit. De bedoeling was op een centraal punt puzzelstukjes te ruilen, zodat iedereen een bouwtekening had van een nog niet nader benoemd object. Vervolgens moesten we die als 3d puzzel maken, door opnieuw puzzelstukjes te ruilen. Teamwork, goed nadenken en logisch beredeneren dus.

Relaxen

Tijd voor iedereen lekker te doen waarin je zelf zin had. Sporten, gamen, uitrusten en goede gesprekken voeren.

Aansluitend aan de heerlijk verzorgde barbecue was er nog een evenement: een heuse wijnproeverij. Nadat iedereen zich even Gooisch waande, eindigde de zaterdag zoals de voorgaande avond, al ging iedereen iets eerder plat…

Zondag begon onze laatste trainingsochtend met een workshop BDD/TDD/ATDD van Rick, gevolgd door een workshop Specflow C# van Daniel. Ook deed een groepje een mini-hackaton door applicaties te draaien op verschillende Cloud omgevingen. Tot slot de laatste lunch met de bekendmaking van de winnaar van ons weekend-leugen game. Het was nu echt tijd om huiswaarts te keren. Ondanks dat het allemaal training en werk was, denk ik niet dat iemand het zo heeft ervaren. Precies wat je wilt van zo’n weekend!

Binnenkort weer?  

Lijkt het jou leuk hier de volgende keer bij te zijn? Kijk snel op onze vacaturepagina!