Team 302 bereidt zich voor op Homerun 2022

De voorbereidingen voor de Homerun 2022 zijn in volle gang bij team 302. De sponsorshirts inclusief het newsparklogo zijn inmiddels gedrukt en de draaiboeken liggen klaar. Zelfs de aflossingen zijn al even geoefend door een mooi rondje met het team te lopen afgelopen zondag 15 mei 2022.

En wat hadden ze een geluk met het weer, alhoewel geluk… het water was niet aan te slepen met dat zonnige en warme weer. Gelukkig was team 302 goed voorbereid en hadden ze voldoende water bij zich voor onderweg. Uiteraard zal dat ook met de daadwerkelijke Homerun zo gaan, want dan moeten ze nog net even een stukje verder lopen. Dit was vast een prima oefening.

Team302

André staat links op de bovenste rij

Marathon in estafettevorm

Bij de training afgelopen zondag was het team bijna compleet. Een tweetal teamleden trainden elders met hun deelname aan de Marathon van Leiden. De rest van het team liep (op een enkeling na die er helaas om persoonlijke redenen niet bij kon zijn) 2 maal een marathon in estafettevorm. De route leidde door De Meern – Leidsche Rijn – Vleuten – Haarzuilens – Harmelen.

Het team werd opgesplitst in team Groen en team Blauw, waarbij respectievelijk 4 en 3 renners de krappe 42 km liepen. De overige teamleden verzorgden de navigatie en de muziek! Team blauw liep de route met de klok mee en team groen tegen de klok in. Zo ontmoetten ze elkaar ongeveer halverwege.

Blokjes van 5 minuten

Evenals vorig jaar doet het hele team weer mee op de fiets. Is een loper niet aan de beurt, dan stapt die op de fiets en legt zo de overige km’s af. Net als tijdens de echte homerun, liepen ze per loper in blokjes van ongeveer 5 minuten. Na die 5 minuten, neemt de loper de fiets over van de volgende loper en zo draait het de hele route door.


Halverwege de route was een korte stop bij Kasteel de Haar, waar team Groen en Blauw elkaar ontmoeten en een korte gezamenlijke pauze hadden. De teams waren redelijk eerlijk verdeeld qua loopvermogen, want bijna tegelijkertijd waren ze terug in De Meern bij het startpunt. Daar stond de BBQ al klaar om de geslaagde en gezellige dag mee af te sluiten!

Tijdens deze trainingsrun en de BBQ leerden team 302 elkaar en wat (nieuwe) teamleden alvast beter kennen. Daarnaast was het een mooie oefening om te weten wat ze ongeveer te wachten staat tijdens de daadwerkelijke homerun op 25 en 26 juni 2022. Het team heeft er dan ook alle vertrouwen in dat het helemaal goed gaat komen eind juni.

Steun Ronald McDonald huis Utrecht

Het uitlopen van de homerun 2022 is natuurlijk niet het enige doel, uiteindelijk doen ze dit vooral voor het goede doel. Dat is in dit geval het Ronald McDonald huis Utrecht. Lees meer over de actie en het goede doel in het eerdere blog van onze collega André en overweeg een donatie via zijn persoonlijke pagina. Help hem zo zijn streefbedrag op te halen. Onze dank en die van alle mensen die noodgedwongen in het Ronald McDonald huis moeten verblijven, is groot!