Persoonlijke ontwikkeling ten top bij newspark

Pieter ervaart nog steeds veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling bij newspark. In september 2022 vierde hij zijn 10-jarig dienstverband. Hij neemt ons mee in wat herinneringen aan die afgelopen 10 jaar bij newspark. Van offertetrajecten, fieldmanagement, een avonddienst met een agent meelopen tot weekendjes weg en werving.

Open cultuur

Karin Verweij, destijds recruiter bij newspark, wist Pieter te strikken om eens in Amsterdam te gaan eten met Rowald Pouderoyen, van het bedrijf newspark. Op dat moment bestond newspark net een jaar en er werkte een man of zeven. Pieter blikt terug: “Het was een erg plezierig en eerlijk gesprek. In het verhaal van Rowald trokken de open cultuur en transparantie mij enorm. Derhalve hoefde ik niet lang na te denken en maakte de overstap naar newspark. Een keuze waarvan ik nog dagelijks plezier ervaar.”

Prachtige opdrachten

In 2012 was de gedachte nog dat iedereen het carrièrepad naar testmanager ging maken. De business van newspark was puur Testen. Pieter vertelt: “In een van mijn eerste opdrachten mocht ik, samen met Rowald, bij Beter Bed op gesprek om te sparren over een mogelijke testaanpak voor drie projecten in België (de kassasystemen, SAP BE als achterliggende CRM, en de Webshop BE als front-end van beterbed.be). Uiteindelijk leidde dat tot een offerte voor invulling van een flink testtraject. Dagelijks vroeg ik bij 17 key-users de status van honderden testscenario’s op, monitoorde gevonden issues en werd in een tijdbestek van 4 weken een Gebruikersacceptatietest en ketentest voor kassa- en weborders uitgevoerd. Dit geeft meteen al aan dat newspark luistert naar de vraag van de klanten en ze echt helpt met vraagstukken.

Mijn mooiste opdracht tot nu toe bij newspark was die bij het datawarehouse van de Nationale Politie: een fijn team, acceptabele reisafstand plus de vrijheid nieuwe dingen te proberen in die opdracht. Bovendien werk je aan iets, waarbij de maatschappij baat heeft. Iedereen heeft de politie wel eens nodig. Ook mocht ik een avonddienst met een agent meelopen, dat was spannend en ik kijk met veel respect naar die mensen.”

Persoonlijke ontwikkeling

Naast de inspraak bij de selectie van je opdrachten, goede arbeidsvoorwaarden en fijne, betrokken collega’s biedt newspark iedereen een gezonde drive zichzelf te ontwikkelen. Voor Pieter leidde dit enkele jaren terug tot de rol van fieldmanager naast zijn werk als testconsultant. “Deze rol lag een eind buiten mijn comfortzone, dus een behoorlijke uitdaging. Regelmatig ga ik langs bij collega’s op hun (thuis-)kantoor. We praten over hun opdracht, loopbaan en andere persoonlijke ontwikkelingen. Die mogelijkheid jezelf uit te dagen en hiervoor ook de ruimte te krijgen binnen newspark, biedt voor mij echt meerwaarde”, aldus Pieter.

 

People first

Naast ieders werk, is er binnen newspark aandacht voor het thuisfront. Pieter licht toe: “Iedereen maakt lange dagen en was, zeker voor Corona, veel tijd van huis. Ook de partners ontvangen regelmatig een blijk van waardering. Voor mijn 10-jarig dienstverband kreeg ik dan ook een prachtig cadeau: samen met mijn vrouw een weekend Maastricht. We hebben uiteraard bourgondisch genoten van deze mooie stad, maar ook gezellig gewinkeld, een museum bezocht en een hele bijzondere kroeg ontdekt!

 

 

 

 

 

 

De verhuizing van het kantoor van newspark vanuit Zaltbommel naar Nieuwegein in 2017 was voor mij een belangrijke verandering. Nieuwegein is centraler in het land gelegen en dit betekende minder reistijd voor teammeetings. Tevens is het kantoor heel sfeervol ingericht en praktisch bruikbaar. Fijne werkplekken en ook flexibel te gebruiken voor kleine en grote meetings.”

 

Snelle onboarding

Tot slot noemt Pieter met hoeveel plezier hij terugkijkt op het snelle onboardingsproces van Silvio. “Dit is echt wel een hele bijzondere herinnering aan deze 10 jaar. Silvio was destijds een van mijn oud-collega’s. Hij was op zoek naar een baan, maar had daar toch wel enige haast bij. Met Rowald regelde ik dat binnen drie dagen alle gesprekken gepland en geweest waren. Tijdens de eerstvolgende maandmeeting, die de week erop was, mocht ik hem feliciteren met zijn nieuwe baan! Silvio vierde in 2022 zijn vijf-jarig jubileum, ook hij zit bij newspark nog steeds helemaal op zijn plek.” Nieuwsgierig naar het verhaal van Silvio? Klik hier om het te lezen.

Wil jij ook werken bij een club met professionals die nét even anders zijn? Waar aandacht is voor jouw wensen en je persoonlijke ontwikkeling voorop staat en je daadwerkelijk inspraak hebt aan welke projecten je wilt werken die voor jou uitdagend zijn? Kijk dan snel op werken bij newspark.