Mudspark run in plaats van Newspark marathon

De Mudspark run kende zijn primeur. Na vele jaren een Newspark marathon rennen, gingen we dit jaar als Mudspark team aan de bak. Acht Newsparkers met vier introducees deden mee aan de Mudmasters Run op 21 september 2019 te Biddinghuizen.

Het zonnetje scheen al vroeg, we hadden er veel zin in, en om 9:30 uur mochten we dan eindelijk van start. Heerlijk door de modder en over en onder allerlei obstakels door. Het begon nog subtiel, al vielen bij het tweede obstakel de eerste drie van ons team Mudspark al in het water.

VAN SIZZLER OF PUSSYLANE NAAR HET BRAINFREEZE BAD

Vervolgens mochten we aan de bak met zware last op onze schouders.

Nadat onze dappere dame uit team Mudspark als 1e de sizzler in dook, en een schok in haar nek kreeg, besloten enkelen toch maar de pussylane te nemen. De anderen kwamen ongeschonden onder de stroomdraden door.

Vooral de mega glijbaan, waarbij Caspar zijn bril in het meertje verloor, het brainfreeze ijsdompelbad, waarin je ook echt koppie onder moest, en de vrije val, wat spartelen was om weer boven te komen, bevielen erg goed. Allemaal plekken waar we de modder van de andere obstakels weer even goed van ons af konden wassen.

De glijbaan
en het modderbad….

TEAMWORK BIJ MUDSPARK

Het is een team run waarbij we elkaar en andere teams hielpen. Diverse obstakels kwam je niet over in je eentje, maar met goed teamwork haalden we het. Andere momenten kroop je individueel door de modder.

Helaas verzwikte een van onze teamleden zijn enkel, na ruim 9 van de 12 km en bij obstakel 24 van de 31. De EHBO voerde hem af, maar gelukkig stond hij bij de finish ons al weer op te wachten.

WELVERDIENDE LUNCH

Na afloop aten we de verbrande calorietjes er weer goed aan. En we mochten nog een paar dagen nagenieten van de spierpijn van deze onvergetelijke dag.

ARE YOU IN?

Inmiddels weten we 2 dingen zeker. Volgend jaar doen we niet de 42 km met 175 obstakels, maar we gaan zeker weer! En geloof het of niet, iedereen met een beetje conditie en kracht kan hieraan meedoen. Dus volgend jaar zetten we in op een nog groter Mudspark team. Doe jij dan met ons mee?

Mudspark Team 2019