Vechtersmentaliteit tijdens de jaarlijkse LAN-party

Tussen al dat harde werken door is het belangrijk dat wij, testers en developers, er soms even tussenuit kunnen. Op deze manier kunnen we onze potentiele onenigheden als geciviliseerde individuen van de maatschappij op een eervolle manier oplossen. Hiervoor is de Newspark LAN-Party in het leven geroepen. Dit is een avond digitaal entertainment, waarin de nodige opgekropte gevoelens tot uiting komen. Zo ook weer op drie oktober j.l.,waarin een grote groep Newsparkers is afgereisd naar het altijd pittoreske Zoetermeer. Samen gekomen in het nationaal videogame museum, om ook voor dit jaar te bepalen wie de beste gamer is en wie zijn of haar naam op de fabelachtig-prachtige trofee mag bijschrijven!

Level-Up!LAN party
Vandaag de dag is bovengenoemd museum een plek die maar moeilijk uit het stadsbeeld van Zoetermeer is weg te denken. Ze zijn in 2017 neergestreken in het oude pand van V&D, midden in het stadshart, Het museum wordt in leven gehouden door een grote groep vrijwilligers en fans. Naast Arcadekasten die te bespelen zijn, zijn ook ruimtes ingericht om het nostalgische game-gevoel van vroeger na te bootsen. Zo kun je bijvoorbeeld, net als vroeger, in een echte jongenskamer Duckhunt en Super Mario Bros spelen op een originele NES en een beeldbuis TV. Er is echter ook ruimte voor nieuwere games, evenals dat er een rij aan moderne PC’s met Fortnite ook vrij toegankelijk is.

We zijn de avond begonnen met eerst de hal te ontdekken, om te kijken welke games er allemaal zijn. Er staan letterlijk honderden beeldschermen van arcadekasten in lijn om bekeken te worden. Al snel vlogen bij ons de digitale kogels door de ruimte in games als ‘House of the Dead’ en ‘Timecrisis’. Dit zijn games waarin spelers met licht-pistolen op het scherm moeten mikken en schieten om door de levels heen te bewegen. Andere spelers gingen direct een cockpit in van een X-wing uit Star Wars, of in een Race-pod uit dezelfde film-reeks. Eveneens de meer onbekende games werden (her)ontdekt, zoals Prince of Persia, Turtles, Mortal Kombat en een paar vreemdere, onuitspreekbare kasten uit Japan. Als je ooit een joystick vast gehouden hebt, is er ongetwijfeld een spel voor je te vinden hier.

Competitie
Na een Surinaams buffet begonnen ook de competities voor de beker. Er zijn twee games uitgekozen waarin we tegen elkaar konden  strijden voor de trofee: de vecht-game ‘Street Fighter’ en het racespel: ‘Outrun 2 SP’. In Street Fighter nemen twee spelers het tegen elkaar op en is het de bedoeling om de ander zo snel mogelijk knock-out te slaan. In drie rondes werd bepaald wie door zou gaan naar de volgende ronde, tot er maar één winnaar over zou blijven. Spelers mochten zelf de arcadekast kiezen waar ze op wilden spelen, zolang het maar Street Fighter was. Outrun 2 SP is een race game waarin vier spelers tegen elkaar kunnen racen tegelijk. Met hoge snelheid beslist de voorste speler per ronde of het niveau van de baan omhoog, of omlaag gaat. Wie na vijf rondes vooraan staat, wint de game.

streetfighter
De winnaars
Het museum was speciaal voor ons geopend deze avond. We hoefden dus niet te wachten om het tegen elkaar op te nemen. Al snel waren we allemaal druk bezig met sturen en vechten. Naarmate de tijd verstreek vielen er steeds meer spelers af tot de finale van Street Fighter gewonnen werd door Daniel. De eerste plek met Racen was voor Jurgen. Beide heren, verdiend gewonnen, gingen naar huis met een prachtige fles Cava. Nu is het aan de rest van Newspark om zich klaar te maken voor de LAN-party 2020!

winaars LAN-party Newspark

Wil jij ook meedoen met de volgende editie? Kijk dan hier  voor functies binnen Newspark. Wie weet tot binnenkort!