KENNIS NIEUWSBRIEF – VITALITEITS EDITIE

Deze maand staat in het teken van vitaliteit🏋️‍♂️. Zoals je vorige maand hebt kunnen lezen hebben twee Newsparkers voor het goede doel gelopen en gefietst 💪. En we zijn met z’n allen begonnen aan een vitality programma waarbij we iedere dag zoveel mogelijk proberen te bewegen en onze werkplekken verbeteren.

Voor ook nog een stukje hersengymnastiek 🧠 kun je hieronder terecht voor een lijstje met meetups, conferenties, wat tips en video’s en een kaartruc over testen! Veel plezier!

In deze nieuwsbrief

🧑‍🤝‍🧑  Meetups
📼  Video van de maand
🌐  Internet tips

Meetups 🧑‍🤝‍🧑

In de zomer wordt het natuurlijk weer rustiger met de meetups. Er zijn nog een paar interessante meetups in juli en een gratis online conferentie die in het teken staat van API testen en een tweedaagse conferentie over verschillende onderwerpen.

// 6 juli

Online masterclass: 7 sleutels voor een Agile Mindset

“Ik heb geleerd hoe ik mensen succesvol richting een Agile Mindset help om op die manier meer uit de Agile way of working te halen. Ik deel graag mijn stappenplan zodat jullie hier ook direct mee aan de slag kunnen: “From Doing Agile to Being Agile”. “

// 10 juli

#APISummit2021

Gratis online conferentie over API testen. Hele dag sprekers en keynotes.

// 14 & 15 juli

Agile, DevOps and Testing – New Directions in Methods and Tools

Tweedaagse online conferentie over verschillende onderwerpen.

// 15 juli

Component Testing with Cypress

“In this talk, I’ll present you with a React project with different components, and I’ll show you how to test them. Besides that, I’ll share great resources for going beyond applying component testing on your own projects”

// 28 juli

Shifting Accessibility Testing to the Left

“In this talk, Marie Drake will discuss some of the myths around accessibility testing, how you can shift accessibility testing to the left and how you can easily integrate it into your development and testing workflows.

Video van de maand

A Card Trick About Unit Tests – Wanneer je zowel een passie voor testen als voor magie met kaarten hebt dan verzin je zoiets als dit. Heel leuk!

Internet tips 🌐

Anaïs van Asselt: The benefits of visualizing test automation – dit is het eerste van een aantal blogposts over het visualiseren van resultaten van testautomatisering. Anaïs is op zoek gegaan naar een manier om de resultaten van testen bij te houden en op te slaan in een database en vervolgens op een handige manier te visualiseren in een dashboard.

Deze artikelen zijn leuk geschreven. En wanneer er steeds meer geautomatiseerde testen draaien wordt het steeds belangrijker om een goed overzicht van de uitkomst en de kwaliteit van de testen te houden. Het is ook heel leuk dat Anaïs haar zoektocht heeft opgeschreven.

SauceCon Online 2021 – Keynotes & Demo Sessions – In april was het gratis Saucecon evenement. Ze hebben de demo’s en keynotes daarvan online op Youtube gezet. Leuk om eens doorheen te kijken.

Testguild Automation Podcast: YOU’RE TESTING WHAT? with Gojko Adzic – Podcasts worden ook in de testwereld steeds bekender. Het is een mooi format om eens rustig iemand uit te vragen en al zijn tips en trucs te horen. Gojko Adzic is vooral erg bekend met een van de BDD standaard boeken Specification by Example.

In deze podcast aflevering vertelt Adzic over wat er in de afgelopen tien jaar allemaal is veranderd voor testautomation en wat er nog bruikbaar is aan de testpyramide en wat er anders moet.

JVM Ecosystem Report 2021 – Ieder jaar onderzoekt Snyk in een survey wat voor tools Java ontwikkelaars gebruiken en bekijken zo wat de trends zijn. Dit jaar een trend richting hogere Java versies. Java 8 wordt echt in de minderheid. En IntelliJ blijft de IDE van keuze voor de meeste mensen, maar er komt steeds meer concurrentie van Visual Studie Code en Netbeans

Ook Adam Bien doet een duit in het zakje van de trends en voorspellingen met deze blogpost Mid-Year 2021+ Observations and Predictions

Gebruik bovenstaande knop om ons een tip te sturen. Heb je een leuke video gezien of een interessant artikel gelezen? Laat het ons weten! Alvast bedankt!

Je kunt ook tips sturen en een sneak preview van interessante tips zien in de telegram groep NewSparkTest.

Onlangs gedeeld door Newspark 👌

Newspark heeft vitaliteit van de medewerkers hoog in het vaandel staan, alsmede goede doelen. Dus toen André K. en Menno Pot met de Homerun mee wilden doen, een sponsorloop voor het Ronald McDonald Kinderfonds​, was Newspark meer dan bereid om bij te dragen! 💪

Vitale Newsparkers – Bij Newspark staan de medewerkers centraal en dan met name hoe het met ze gaat. Wij willen dat onze medewerkers met plezier, vol energie en gezond aan het werk zijn. Afgelopen tijd kwam tijdens een van de online teammeetings naar voren dat niet alleen de inrichting van de thuiswerkplek een actueel onderwerp is, maar dat het best moeilijk is om voldoende te bewegen op een dag. Daarom zijn we met het Newspark Vitality programma begonnen.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen? Schrijf je dan in via bovenstaande knop. Bekijk hier vorige edities.