Vitale Newsparkers

Pieter in actie

Bij Newspark staan de medewerkers centraal en dan met name hoe het met ze gaat. Wij willen dat onze medewerkers met plezier, vol energie en gezond aan het werk zijn. Afgelopen tijd kwam tijdens een van de online teammeetings naar voren dat niet alleen de inrichting van de thuiswerkplek een actueel onderwerp is, maar dat het best moeilijk is om voldoende te bewegen op een dag. Het faciliteren van de werkplek is afgelopen jaar al in gang gezet. Maar hoe krijg je je medewerkers meer in beweging als je ze niet zo vaak ziet door het thuiswerken? Na een brainstormsessie gevolgd door een presentatie van a.s.r. Vitality was het management overtuigd: dit is een mooi initiatief waarmee we onze medewerkers kunnen stimuleren en motiveren om meer te gaan bewegen. Iets wat mooi aansluit bij het Goed Werkgeverschap wat we bij Newspark erg belangrijk vinden. Door een beetje meer te bewegen kunnen medewerkers lichamelijk en geestelijk fitter worden. Ook de kans op welvaartsziektes neemt af. De jaarlijkse gezondheidscheck geeft daarbij een goed beeld aan de medewerker.

Tijdens onze meeting van 1 juni was de kick-off van Newspark Vitality. Onder het genot van een vitaliteits ”borrel”pakket werd een korte introductie gegeven over het bewegingsprogramma en werden motiverende actiefilmpjes van de vier aanvoerders getoond. De Newsparkers reageerden erg enthousiast en een groot deel van de medewerkers heeft zich tijdens de meeting direct al aangemeld.

a.s.r vitality: verdien 'geld' met bewegen • Cynthia

Dit bewegingsprogramma daagt medewerkers uit om meer te bewegen; door meer te bewegen krijgt de medewerker beloningen. Door net even die paar stappen meer te zetten per dag of toch die workout nog te doen. Met als resultaat je voelt je fitter, minder vermoeid, minder snel ziek, minder stress, gelukkiger en daarmee kan je ook nog eens beloningen in de vorm van cadeaubonnen ontvangen. Een smartwatch aanschaffen en door te bewegen terugverdienen. Ook kan je jaarlijks een gezondheidscheck laten uitvoeren.

  • Voordeel 1: arbeidsproductiviteit stijgt
  • Voordeel 2: medewerkers die sporten zijn minder vaak ziek
  • Voordeel 3: regelmatig bewegen zorgt voor minder stress op de werkvloer
  • Voordeel 4: een gelukkig team
  • Voordeel 5: regelmatig bewegen stimuleert de mentale vaardigheden
  • Voordeel 6: fris en fruitig op het werk
  • Voordeel 7: fitte medewerkers verdienen premie cashback
  • Feitje: trend bij werkgevers: een positieve kijk op verzuim

Door dit programma worden onze Newsparkers vast heel snel fitter! En daar profiteren zijzelf, onze klanten en wij van.

a.s.r. Vitality bij ArboNed