KENNIS NIEUWSBRIEF – ROBOT EDITIE

Hier weer je maandelijkse nieuwsbrief met meetups, internet tips en video’s! Veel Robot Framework 🤖 nieuws en april is ook het conferentieseizoen dus heel veel online conferenties.

✨ En niet te vergeten onze eigen meetup met een introductie van Robot Framework op 28 april ✨

In deze nieuwsbrief

🧑‍🤝‍🧑 Meetups
📼 Video van de maand
🌐 Internet tips
👌 Gedeeld door Newspark

Meetups 🧑‍🤝‍🧑

Er wordt teruggekeken op Robocon en vooruitgekeken op (de rest van) 2021. Verder is de lijst niet te lang, maar wel allemaal naar verwachting interessant!

Op Testingconferences.org staan niet minder dan 15 online test conferenties in april dus kijk vooral zelf ook even.

// 12 april
RoboCon 2021: Remote event

“Tijdens deze meetup praten we je graag bij over de tal van nieuwe interessante libraries en ontwikkelingen van Robot Framework zelf.”

// 13 april
The State of Test Automation 2021
“Every year we see a slew of reports on the state of testing. But who has time to read them all? Well, we reviewed every state of testing report from 2020 so you don’t have to!”

// 15 april
TestBustersDAY&NIGHT – VIENNA April
Middag en avond met verschillende online presentaties over testen en testautomatiseren.

// 15 april
Practical Guide to Effective BDD Rollout in a Project
“By attending this meetup, you will find out:

  • When to start BDD in your development life cycle
  • Derive Scenarios as a team through a collaboration technique
  • Write meaningful and effective BDDs
  • And Automate the derived scenarios in minutes and without code”

// 22 april
Testing Low-Code and Low-Code Testing – An Open Discussion
“If you would like to know what to focus on, what are the differences/similarities between low-code and traditional testing, or you would like to know how we test the Mendix platform, join us for this meetup.”

// 26 – 30 april
STAREAST Conference
Betaalde conferentie met gratis optie heeft waarmee je alleen de keynotes kunt zien.

// 28 april
🤖Introductie Robot Framework
“In deze meetup krijg je een overzicht van de mogelijkheden en toepassingen van Robot Framework. Er worden voorbeelden van de toepassing gegeven, maar als je zelf graag iets wilt zien kun je dat van tevoren vragen of ter plaatse nog.”

Video van de maand 📼

The Missing Semester of Your CS Education – Editors (Vim) – We hebben al eerder deze video serie gedeeld in deze nieuwsbrief. Nu toch even specifieke aandacht voor deze tutorial voor Vim. Er wordt hier uitgelegd hoe je met deze tekst editor “sneller kunt typen dan je kunt denken”.

Wat eerst een onbruikbaar overblijfsel uit de jaren 70 lijkt, blijkt een uiterst gespecialiseerde en voortdurend verbeterde editor voor tekstbestanden. Zo zal menig persoon die wel eens met Vim in aanraking is gekomen zich afvragen waarom je eerst op i moet drukken voordat je kunt editen en waarom je in vredesnaam afsluit met me de magische spreuk Esc, :wq.

In deze video en de bijbehorende tekst wordt de filosofie van het programma uitgelegd en daarom is het voor iedereen de moeite waard om eens te bekijken.

Ook leuk dat het fizzbuzz voorbeeld van vorige maand ook hier weer wordt aangehaald.

Internet tips 🌐

Eradicate Flaky Tests [50:23] – Webinar van TestProject over flaky tests. Interessant verhaal van een ervaren automation tester over hoe je de betrouwbaarheid van testen kunt verbeteren. Hij vertelt heel kort even over een algemene aanpak en antipatterns om flaky tests te voorkomen. Daarna staat hij wat langer stil bij het ontkoppelen van je system-under-test door contract testen en visuele testen. Hij noemt daarmee een aantal thema’s die belangrijk zijn voor het verbeteren van een testproject en die ieder veel meer aandacht en oefening vereisen.

Hoe komen we tot een open en eerlijke publieke ruimte op het internet? – Leonieke Verhoog – Lilith Magazine – Is het niet gek dat we in Nederland de overheid al onze wegen, stoplichten en fietspaden nauwlettend laten controleren vanuit het idee van een veilige openbare ruimte, maar dat we dat op internet helemaal loslaten en uitbesteden aan veelal buitenlandse commerciële organisaties?

Do Testers read research papers? – Balaji Santhanagopalan stelde deze vraag op LinkedIn en trok interessante conclusies op basis van de antwoorden die hij kreeg.

Guide to Conducting Test Automation Code Reviews – Test automation goeroe Angie Jones zegt altijd dat testautomatisering ook softwareontwikkeling is. Daarom moet deze testcode op veel manieren ook hetzelfde behandeld worden als productiecode. Een van de activiteiten die daarbij komen kijken zijn code reviews. Maar hoe doe je die dan het beste voor test automation code? Dat legt ze hier uit.

Gebruik bovenstaande knop om ons een tip te sturen. Heb je een leuke video gezien of een interessant artikel gelezen? Laat het ons weten! Alvast bedankt!

Je kunt ook tips sturen en een sneak preview van interessante tips zien in de telegram groep NewSparkTest.

Onlangs gedeeld door Newspark 👌

Hoe op een leuke manier snel nieuwe test automation vaardigheden eigen maken – Andre Koene – Collega Andre had wat tijd om zijn technische vaardigheden bij te schaven. Maar hoe doe je dat en wat kies je uit als je veel dingen leuk vind? Hier doet hij verslag van die keuzes en ook wat hij allemaal geleerd heeft.

Cypress, Selenium, Playwright, Puppeteer – Wie is sneller? – Deze blog van GIOVANNI RAGO op Checkly bevat een interessante vergelijking tussen verschillende browser automation tools.

Niet getest hè? (138) – Newspark is toonaangevend specialist op het gebied van software testen, testautomatisering en software ontwikkeling. Daarnaast houden we uiteraard van een geintje op zijn tijd!

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen? Schrijf je dan in via bovenstaande knop. Bekijk hier vorige edities.