KENNIS NIEUWSBRIEF – MENNO POT EDITIE

Welkom bij jouw maandelijkse tech/test/tips nieuwsbrief. Jezelf inschrijven voor deze nieuwsbrief kan via deze link als je dat nog niet gedaan hebt. Welkom!
Deze maand kunnen we vol trots melden dat een van onze collega’s een presentatie op een conferentie gaat geven. 💪 Is er eindelijk iemand geslaagd om met een praatje over kantklossen de bühne op te gaan? Lees snel verder.

In deze nieuwsbrief

🧑‍🏫 Meetups
📼 Video van de maand
🧑‍💻 Internet tips
👌 Gedeeld door Newspark

Meetups

Op 7 oktober is het najaarsevenement van Testnet. Vanwege de coronamaatregelen zal dat helemaal online zijn. Om 15:15 zal Newspark collega Menno Pot een presentatie geven over testautomatiseerders versus testspecialisten.

Verder kun je deze maand aan de gang met 🤖 robots in een workshop Robot Framework en later met het Robot Operating System. Daarnaast kun je iets leren over performance testen, Mendix, HTML & CSS en het verbeteren van agile teams.

5 oktober – Robot Framework en CI/CD – “In deze meetup willen we samen kijken naar wat CI en CD inhoudt en wat voor voordelen dit voor testautomatisering kan opleveren. Daarnaast laten we zien hoe je de eerste stap richting CI kan maken door Robot Framework scripts middels Jenkins gescheduled te runnen.”

7 oktober – Testnet Najaarsevenement 2020 (Online) – Testconferentie met de hele dag online presentaties in twee sporen. Met om 15:15 🥳  Newspark collega Menno Pot 🎉  met “We willen geen test automatiseerders, we willen testspecialisten”

7 oktober – XPERT Sessions: Performance Testen (online) – “Tijdens deze XPERT Session nemen Arend Oost en Sebastiaan Koot je mee in de wereld van performance testen in Agile omgevingen.”

8 oktober – XPERT Sessions: ROS2 (online) – “Intelligente robots: van prototype naar product met ROS2”

15 oktober – Mendix Meetup – “The Mendix Community Meetups are aimed at knowledge sharing, learning something new, and meeting other people in the community.”

15 oktober – Workshop HTML & CSS – “Wil jij leren hoe je makkelijk een website in elkaar kan zetten? Kom dan naar deze workshop waar we je leren om met behulp van HTML en CSS je eigen portfolio-website te bouwen.”

10 november – Hoe pleeg je een goede interventie bij een niet-functionerend team – “De presentatie “Hoe pleeg je een goed interventie bij een niet-functionerend team” wordt verzorgd door onze gastspreker Fred Batten. Aansluitend houden we een lean-coffee om met elkaar onderwerpen te bespreken die hier aan gerelateerd zijn.”

Video van de maand

Tom Scott: How To Build An App: Everything You Didn’t Know You Needed To Know – een videoserie van de tech Youtuber Tom Scott die verder ook interessante video’s online zet. Deze serie gaat over wat er allemaal komt kijken bij het maken van een mobiele app. De titel van de eerste video is veelzeggend: “Making An App Is A Terrible Idea, But Here’s How You Can Do It”.

Internet tips

Class Central’s Best Online Courses of All Time (2020 Edition) – Dit is een lijst van de beste online cursussen. Mocht je tijdens het thuiszitten je nog vervelen, dan zul je hier ongetwijfeld wat leuks tussen vinden. De lijst is opgedeeld in categorieën en heeft cursussen van sites zoals Coursera en edX en onafhankelijke sites. Hier is de lijst zelf.

16 Selenium Best Practices For Efficient Test Automation – Dit is een blog met 16 tips voor als je met selenium automatiseert en ook nog een paar “dont’s”. Een aantal open deuren (zoals dat je je testcases een logische naam moet geven) maar ook een aantal zeer nuttige tips (onder andere over POM en het verschil tussen Assert en Verify).

To Build Emotional Strength, Expand Your Brain – Dit stuk in de NYTimes gaat over het nut van je leven lang blijven leren. Door nieuwe dingen te leren ontwikkel je ook de vaardigheden om met een crisis en de onvoorspelbaarheid van het leven om te gaan.

Interessant artikel over SuperTest, Mocha en Chai voor het testen van API’s als alternatieven voor testen met Postman.

Gebruik bovenstaande knop om ons een tip te sturen. Heb je een leuke video gezien of een interessant artikel gelezen? Laat het ons weten! Alvast bedankt!

Je kunt ook tips sturen en een sneak preview van interessante tips zien in de telegram groep NewSparkTest.

Onlangs gedeeld door Newspark

Mendix backend development bij de ANWB – Onze Wessel is ingezet bij de ANWB en heeft zich in korte tijd Mendix eigen gemaakt om belangrijke applicaties niet alleen te testen, maar ook verder te ontwikkelen. Lees zijn T-shaped succes-verhaal in onze ANWB klant-case. Wellicht kunnen wij jou ook helpen met een geoptimaliseerd product!

Niet getest hè? (108) – Newspark is toonaangevend specialist op het gebied van software testen, testautomatisering en .NET ontwikkeling. Daarnaast houden we uiteraard van een geintje op zijn tijd!

Frontend testautomation bij Transavia – Afgelopen jaar heeft Daniel middels front-end testautomation de boeking- en incheck procedures getest op Transavia.com. De klantencase over deze boeiende omgeving vind je op onze site. Allicht geeft het je inspiratie om ons mee te laten kijken naar de kwaliteit van jouw product.

Inschrijven

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen? Schrijf je dan in via bovenstaande knop. Bekijk hier vorige edities.