Kennis nieuwsbrief – Hoofdloze editie πŸŒ€

Bron afbeelding: wakingupapp

Kennis Nieuwsbrief

🧠 Ontstaat bewustzijn in onze hersenen of beslaat bewustzijn het hele universum en zijn onze hersenen daarin juist een soort radio-ontvangers en zo onze ervaringen mogelijk maken? Hoe kan het dat onze hersenen, die uit simpele atomen bestaan, ineens bewustzijn ontwikkelen wanneer deze atomen samen een brein vormen? Of hebben alle objecten misschien een bewustzijn? πŸ˜΅β€πŸ’«

Dit soort vragen hoeven we gelukkig niet te beantwoorden in deze nieuwsbrief. πŸ˜… Wel vind je test meetups, conferenties en overige tips op het internet. En dat zijn er weer voldoende.

Deze maand is ook een tip van Pluralsight toegevoegd!

Veel plezier er weer mee! 😁

Schrijf je hier in en ontvang altijd de newspark kennis nieuwsbrief


In deze editie:

πŸ§‘β€πŸ€β€πŸ§‘Β  Meetups
πŸ“ΌΒ  Video van de maand
🌐  Internet tips
πŸ‘ŒΒ  Gedeeld door newspark

 


Meetups πŸ§‘β€πŸ€β€πŸ§‘

Wat minder meetups, maar deze maand (en volgende maand) juist heel veel conferenties. Schrijf je dus gerust in voor een aantal conferenties en kijk later wat presentaties terug.
AutomationSTAR is een hele nieuwe conferentie in MΓΌnchen van de EuroSTAR mensen. TestNet gaat het najaarsevenement in Maarssen houden, aangezien de vertrouwde locatie NBC in september helemaal verwoest is bij een brand.

Op 24 november organiseren we zelf een meetup over API’s testen met REST assured, wees welkom.

// 12 oktober
Improving your integration testing efforts with contract testing (Bas Dijkstra)
“Through this session, you will get an opportunity to understand consumer-driven contract testing, the problems it solves and to see how it works via a live demo.”

// 17 & 18 oktober
AutomationSTAR 2022
Een nieuwe conferentie in MΓΌnchen van de mensen van de STAR conferenties met als thema: Test Automation.

// 27 oktober
Future of Testing – Applitools
“Future of Testing helps software engineering, quality, and testing leaders build for success with opportunities to learn, share, and network.”

// 15 november
Najaarsevenement Testnet
Conferentiedag van TestNet. Dit keer in De Fabrique te Maarssen.

// 24 november
Deepdive API testen met REST Assured
“In deze deepdive gaan we als newspark zelf aan de slag met REST-assured op basis van een kant en klaar workshop format. Lijkt dit jou ook interessant, je bent van harte welkom! We starten met een deel theorie over API’s en gaan daarna aan de slag met het testen van een voorbeeld API met REST assured. Uiteraard gaan we alle functionaliteiten uitproberen.”

// 29 november
Online TestConf 2022
“The original online testing conference.”


Video van de maand πŸ“Ό

From Tic Tac Toe to AlphaGo: Playing Games with Al – Roy van Rijn – GOTO 2019
Het spelletje Go is vreselijk ingewikkeld voor een computer en niemand had gedacht dat een computer snel een mens zou kunnen verslaan. De computer DeepMind kreeg dat toch voor elkaar. Deze video bespreekt hoe die dat voor elkaar kreeg en welke algoritmes daarbij gebruikt werden.


Internet tips 🌐

Chrome Dev Tools Overview 2022
Alan Richardson geeft een overzicht van de Dev Tools die hij veel gebruikt bij het testen. Met de Dev Tools bekijkt hij errors op websites, de mobiele versie van een site en controleert hij meer informatie over het uitgevoerde Javascript en het netwerkverkeer.

Pluralsight tip van de maand:Β Quality assistance: how Atlassian does QA
Wel eerst even registreren om te kunnen kijken. “Jenkins is widely used to automate tasks in software development and beyond. This course will teach you how to use Jenkins to automate your own monotonous, repetitive tasks so you can focus on more important work!”

A Journey: Introducing Colleagues To Exploratory Testing
Nicola Lindgren vertelt hoe ze exploratory testing introduceerde bij haar collega’s. Ze definieerde duidelijk wat exploratory testing is en liet het aan de testers zelf of ze het wilden gebruiken. Tevens organiseerde ze workshops om mensen er mee te laten oefenen. Desondanks duurde het nog maanden tot jaren voordat ze het volledig konden gebruiken.
Lees ookΒ Do’s and Don’ts of Exploratory TestingΒ op Reddit.

Photo by Gabrielle Lurie / Reuters

The Coders Programming Themselves Out of a Job
Is het ethisch verantwoord je baan helemaal te automatiseren? Of zou je dat moeten melden? En is het dan terecht dat je ontslagen wordt? In dit leuke artikel worden een aantal voorbeelden besproken.


Onlangs gedeeld door newspark πŸ‘Œ

Mijn eerste ervaringen met newspark flex
Robin werkt sinds maart 2022 bij newspark als Senior software ontwikkelaar in het newspark flex model. Hij koos voor newspark omdat het een klein bedrijf is met oog voor zijn persoonlijke wensen en waar geldt: People first!


Inschrijven voor deze nieuwsbrief

Deze kennis nieuwsbrief vaker ontvangen? Schrijf je dan in via bovenstaande knop. Bekijk hier vorige edities.