We zijn er nog hoor!

Tja, Newspark liet even niets van zich horen op social media. We schrokken ons rot van dat virus! Er kwamen even geen vaktechnisch blogs, verslagen van events en meetups . Enne, de filmpjes “Niet Getest hè?” zouden behoorlijk uit de toon gevallen zijn in een periode waarin “testen” voor de hele wereld een andere associatie oproept.

Al gauw zag ik andersoortige berichten op de social media voorbij komen: je weet wel, zo’n skype meeting met allemaal bleke gezichten van thuiswerkende collega’s, ieder in zijn eigen window-tje met een fout behang of drogend wasgoed op de achtergrond. Aansluitend kregen we de 1,5 meter selfies waarbij ieder zijn eigen definitie van het nieuwe normaal mocht uiten.

Ik vond dergelijke onderwerpen nou niet de juiste inspiratie om onze social media berichten op te baseren.

En ja, ik heb me zorgen gemaakt! Want al is Newspark geen kapper of kroeg: in de detachering vallen de eerste klappen als de economie krimpt. Zo kregen we consultants terug van o.a. KLM en Transavia. Een aantal klanten dwongen af dat onze tarieven met een flink percentage moesten dalen. Er werden nauwelijks nog nieuwe aanvragen voor detacheringsopdrachten uitgeschreven. En dan was er natuurlijk veel meer concurrentie, soms meer dan 20 kandidaten voor 1 aanvraag!

Ik kwam in een periode van berusting, waarbij het mooie weer bijgedragen heeft aan de gedachte dat ik er nou eenmaal niets aan kan doen….dus waarom zou je je druk maken…

Maar nu klimmen we uit de dip! We hebben weer een paar mooie klantopdrachten mogen noteren, bij o.a. de Volksbank, de Belastingdienst, Dictu, het UWV en de ING.  Dan zie je dat ons stevige netwerk in de ICT markt, onze goede naam, maar vooral de investeringen die we steevast gedaan hebben in kennis en ervaring van mijn collega’s, zich nu weer laten verzilveren.

En dat zetten we door voor de komende periode! Zo gaan we ons nog meer op onze klanten richten, betreffend alle aspecten van het ICT kwaliteitsvak.

Van requirements en processen, via testcoördinatie en testautomation tot development en deployment pipelines……Newspark consultants hebben de kennis in huis.

Onze KnowledgeSquad team beheert deze kennis en ervaring; of het nou gaat om BI, embedded systemen en IoT, CMS-en,  web- en mobile applicaties, API’s, bussen en middleware, ERP, lowcode en RPA…

Wij zijn er klaar voor om van dergelijke systemen de kwaliteit in de gaten te houden!

Komende weken en maanden zullen we van ons laten horen. We hopen dat je ons weer gaat volgen!