Vlieg er eens uit bij Transavia

Transavia bedenkt continu nieuwe functionaliteiten, zodat haar klanten zo eenvoudig mogelijk via de website boekingen kunnen doen en beheren. Zij doen dit met transavia.com webteams. Sinds kort is Daniël van Newspark als Automationtester in een van deze teams verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de automatische testen. “Geweldig om te doen”, aldus Daniël. “Ik vind vliegtuigen fantastische machines, dus een project bij Transavia doen, is amazing! Hier werk ik aan veel nieuwe mogelijkheden. Zo zijn we bezig een nieuwe tool online te brengen om grotere groepen van mensen te helpen met het zoeken en boeken van hun vlucht.”

 

KENNISDELING

De test automatisering was reeds opgezet, door Daniëls voorganger en een team van testers, met Specflow en C#. Een uitdaging voor Daniël, want hiermee had hij weinig ervaring. Dankzij de kennisdeling van collega’s bij Newspark en de nodige training wist hij dit razendsnel op te pakken. Vol vertrouwen werkt en sleutelt hij nu dagelijks aan bestaande test automatisering in C# in complexe omgevingen.

VERNIEUWENDE BLIK

De toegevoegde waarde van Daniël op dit project zit in verschillende dingen. Met zijn frisse kijk op de testautomatisering van Transavia, die daar al een tijdje meegaat, geeft hij nieuwe inzichten. Hoe denkt hij dat de testautomatisering vernieuwend kan werken en vooral sneller. Niet alleen sneller qua uitvoering, maar de testautomatisering ook eerder in het proces betrekken.

Daniël: “Nu ben ik bezig de testautomatisering in de sprint te laten plaatsvinden in plaats van erna, zoals het voorheen was. De eerste reacties zijn erg positief, dat geeft me energie en een tevreden gevoel. Tevens valt nog veel te winnen door de juiste testen op het juiste moment uit te voeren.”

INTERNATIONAAL TEAM

Het development team bestaat naast Daniël als tester uit drie back-enders, een front-ender, informatie-analist, applicatieconsultant en een tester. De Product Owner en Scrum Master maken dit scrumteam compleet. Ze werken vanuit dezelfde locatie op Schiphol-Oost en moeten soms schakelen met collega’s in Manilla. Daniël legt uit: “Het leuke is dat het team uit verschillende nationaliteiten bestaat, dus Engels is hier de voertaal. Best even een omschakeling, maar dat went snel. Ze zijn allemaal enthousiast, weten wat ze doen en zijn erg betrokken met het functioneren van de site en het welzijn van Transavia zelf en haar klanten. Een team waar mee ik als tester erg blij ben!

OP REIS 

Daniël vindt zijn werkplek fantastisch. Elke keer als hij een testboeking het systeem inschiet en die op zijn testomgeving verschijnt, ziet hij zich al in het vliegtuig zitten. “Mijn auto parkeer ik naast een gigantische hangaar, waarin talloze vliegtuigen staan. Al mijn favoriete vakantie-ervaringen begonnen op Schiphol, dus elke dag voel ik die vakantiestemming!

Nu alleen nog even verder sparen om ook de operationele kant van Transavia te ontdekken. Dat reisje naar Alicante of Valencia met Transavia gaat dit jaar nog wel gebeuren! Of Lissabon, Porto, Rome, misschien Sevilla nog een keer, Cyprus, of… Ik “vlieg” hier goed.