Vlammende start van 2019!

Dinsdag 8 januari hadden we de kick-off 2019 met het Newspark team. Onder leiding van Coach John Rijsdijk gingen we eerst aan de slag met de “Schijf van Vijf”. In dit geval staat die schijf voor de Kernwaarden: Vakmanschap, Vertrouwen, Waardering, Zingeving en Autonomie.

Eind 2018 vulden alle collega’s een vragenlijst in met betrekking tot deze waarden en in open setting bespraken we met elkaar de gescoorde resultaten.

Dan blijkt ook al snel dat niet alle vragen door iedereen op dezelfde manier geïnterpreteerd zijn. De een keek door de “projectbril bij de klant” de ander door de “bril hoe hij er met zijn Newspark collega’s mee omgaat”.

Voor mij als een van de nieuwere mensen, erg gaaf te zien, hoe eerlijk iedereen zijn mening geeft. Ook mooi hoe er een open dialoog is tussen de manager en collega’s. We complimenteren elkaar met dingen, maar zijn ook kritisch zijn over wat anders en beter kan.

Dit resulteerde onder andere in een groepje van collega’s die zich buigen over kennisdeling.

Daarna tijd voor ontspanning en aan de slag tijdens de Italiaanse Kookworkshop. Al heel rap was iedereen lekker bezig met een gerechtje en gaven een aantal collega’s duidelijk blijk van chefmanschap in de keuken.

Er werd driftig gesneden, gebakken en gekookt of vooral gekletst…

Daarna heerlijk gegeten en onderlinge gekkigheid uitgehaald. Menig collega veranderde in een filmster of grappig gedaante in de groepsapp. Die apps gingen nog lang door terwijl iedereen al thuis was. Het bewijs van een goede start van 2019!