Succesvol zijn in de eerste 100 projectdagen

Hoe ben je succesvol en besteed je efficiënt je eerste 100 projectdagen? Deze vraag stond centraal bij de eerste herfst-teammeeting van newspark. Uitgebreid stonden we met elkaar stil bij dit onderwerp. Tijdens het “rond de tafel” gesprek deelde iedereen op een open manier zijn bevindingen over hoe je zo snel mogelijk van toegevoegde waarde bent na je start op een nieuw project. Het bleek heel interessant elkaars tips & tricks te horen!

Bij newspark is kennisdeling een van de belangrijke pijlers. Samen weet je immers meer dan alleen en kun je elkaar inspireren. Hecht jij ook veel waarde aan een werkgever die veel aan kennisdeling doet? Klik hier om meer te lezen over werken bij newspark. Wij maken graag tijd voor jouw vragen of een kennismakingsgesprek.

De vier tijdsvakken

Grofweg kun je spreken over 4 tijdsvakken tijdens die eerste 100 projectdagen, zodra je weet dat je kunt starten bij een project.

Tijdvak 1:

Je voorbereiding voorafgaand aan de start van je project. Wat staat er exact in de omschrijving van je opdracht en wat is daarin belangrijk? Maak hierin een onderscheid tussen persoonlijke vaardigheden die gevraagd worden en juist de vakinhoudelijke aspecten.

 

Tijdvak 2:

De eerste maand ontdek je de plek. Probeer zoveel mogelijk collega’s 1:1 te spreken en luister goed wat ze te vertellen hebben. Belangrijk hierbij is niet direct te oordelen. Stel veel open vragen en bouw aan je relatie met de teamleden.

 

Tijdvak 3:

In de 2e maand kom je eigenlijk uit je hangmat. Na alle gesprekken en vooral luisteren, neem je een actievere houding aan. Maak voor jezelf een plan hoe je jouw werk gaat aanpakken. Geef je ideeën hierbij de ruimte en blijf open vragen stellen aan je collega’s.

 

 

Tijdvak 4:

Je gaat nu echt je rol in de praktijk brengen en toont initiatief. Op een positieve manier laat je steeds meer van jezelf zien. Je geeft mensen het vertrouwen dat ze op je kunnen rekenen. Heel belangrijk is en blijft het nieuwe mensen te spreken en ze te vragen waarom juist op die manier dingen doen.

 

In het kort de belangrijkste principes op een rij:

  • Neem het eigenaarschap
  • Denk aan je vakinhoudelijke & persoonlijke vaardigheden en combineer ze met elkaar
  • Maak een plan, toets je plan en meet je resultaten
  • Vier je 100 projectdagen, het is een mooie mijlpaal!

100 projectdagen newspark

 

 

Kletspraat

Uiteraard was er na afloop ook nog volop de gelegenheid informeel met elkaar bij te kletsen. Bij newspark zijn we naast de werkinhoudelijke gesprekken ook altijd geïnteresseerd in ieder zijn persoonlijke belevenissen.