Senior testconsultant of filmster?

De Rabobank zet al geruime tijd in op Radical Automation. Ook binnen de afdeling waar onze senior collega, Silvio Cacace, werkzaam is als testconsultant/testautomatiseerder is dit het geval. Hier werken ze onder andere aan het automatiseren van de regressietesten en het opzetten en inrichten van de Continuous Integration / Continuous  Delivery (CI/CD) pipeline. Voor deze automatiseringsprocessen gebruikt de Rabobank veelal de tooling van IBM, zoals Unified Functional Testing (UFT), Rational Team Concert (RTC) en Urban Code Deploy (UCD). Dit was dan ook één van de redenen dat IBM een promotievideo maakte bij de Rabobank in Utrecht. Aangezien Silvio werkt met de IBM tools UFT, RTC en UCD. Plus het feit dat hij hiermee inmiddels veel ervaring opdeed, kreeg hij de uitnodiging, samen met 4 andere collega’s, mee te werken aan deze video.

interview & vele takes

De filmploeg, speciaal overgekomen uit Amerika, ging serieus te werk. Silvio voelde zich daarom al snel een echte acteur 😉 Ze interviewden hem lange tijd over de voor- en nadelen van testautomatisering en het werken binnen een CI/CD pipeline. Daarbij staan niet alleen het samenwerken en een snelle oplevering centraal, maar ook bijvoorbeeld het automatisch runnen van regressietests na een bepaald deployment. Hieraan werkt de afdeling, waar Silvio onderdeel van uitmaakt, op dit moment erg hard. Dus Silvio had genoeg gespreksstof. Toch viel het wel eens zwaar steeds hetzelfde te moeten vertellen in de vele ‘Takes’.

testautomatisering en specifieke tooling

Ook legde Silvio in een dialoog met een directe collega uit wat testautomatisering nu precies inhoudt. En over de specifieke tooling die de Rabobank gebruikt. Tevens filmden ze de betrokkenen al pratende en lopend door de Rabobank. Na ruim 4 uur acteren, is de videomontage inmiddels gereed en het resultaat te bewonderen op de website van IBM en youtube. Van 12 – 15 februari 2019 was de video te zien op de IBM Flagship Technology Conference in San Fransisco. Silvio vond het een erg leuke ervaring hieraan mee te werken en kreeg nog meer respect voor het vak van acteurs 😉

Bij Newspark vinden we het erg leuk dat onze consultants, naast het dagelijkse werk, vaak ook gevraagd worden voor andere activiteiten, zoals hier het acteren in een video van IBM. We zijn trots op onze filmster Silvio.