Relaxt dobberen en zeilen op de Loosdrechtse plassen

Een avond relaxt zeilen over de Loosdrechtse plassen en gezellig bijpraten. Hoe dit zo kwam? Nou, uit het niets verscheen er een berichtje in de Newspark groepsapp:

Newspark

Je werkgever die terloops vraagt of je zin hebt om mee te zeilen op zijn “Friendship 33”. Er is maar beperkt ruimte, dus wees er snel bij. En inderdaad, binnen 5 minuten kregen we al te horen dat de boot vol zat. Per mail kregen we de routebeschrijving en wat huishoudelijke mededelingen (altijd handig).

Woord van de kapitein

In gedachten zie ik hem gniffelen terwijl hij dit opschreef:

Newspark

Iedereen aan boord

Nadat iedereen aan boord was, gingen we met het kleine dieselmotortje de Loosdrechtse plassen op. Eénmaal op het open water gaf de kapitein, “diezelfde die dat bovenstaande mailtje tikte”, de nodige instructies om het grootzeil te heisen. Hij vergat alleen dat je om te zeilen ook wind nodig hebt… Het werd dus dobberen en golfjes turen. En vooral, kijken naar andere “gemotoriseerde” bootjes die voorbij voeren.

Heft in eigen handen

Menno en Pieter konden het niet langer aanzien. Beiden sprongen in het water en namen de zeilboot mee, waarop inmiddels (zonder succes) ook de fok gehesen was. En ja hoor, we gingen vooruit!

Moeder natuur

Uiteindelijk hielp moeder natuur ook nog een beetje. Een onweersbui raasde langs de Loosdrechtse plassen, gelukkig er niet overheen, maar zorgde wel voor wat wind! (Na 2 uur dobberen, mocht dat ook wel)

Het zeilen was begonnen en het heerlijke vrije gevoel een feit.

Newspark

Waarom verbaast me dit niet?

Toen we tegen het vallen van de avond weer terugvoeren naar de haven, zagen we de naam van de steiger waaraan Rowald een plekje heeft gehuurd voor zijn bootje.

Tot slot

Ondanks het dobberen hadden we een prettige en gezellige avond op het water. Het is heel ontspannend zo turen over het water. Menno, Pieter, Silvio, Eric en Rowald bedankt voor deze leuke zeilavond.