People first, Pizza As A service en dan toch tapas eten

Onlangs hadden we weer een geslaagde teammeeting. Ook al spraken we over Pizza as a Service, we sloten niet af met pizza, maar met een gezellig tapas diner.
Het leuke bij newspark is de “People first” gedachte, oftewel je kunt helemaal jezelf zijn. Tobias kwam dus ook lekker nonchalant gekleed in zijn beach outfit, met papegaaien op zijn broek en cactussen op zijn sokken. Eigenlijk misten we de teenslippers wel een beetje. Wil jij ook lekker jezelf kunnen zijn op je werk, check onze vacatures!

Van goud naar platinum?

Zoals gebruikelijk startte de meeting met de maandelijkse business-update van Rowald. Daarna nam Brigitte, onze office-manager, het woord en gaf ons een kijkje op onze vitaliteit. Aangezien newspark de gezondheid van haar werknemers belangrijk vindt, is het desgewenst mogelijk gratis deel te nemen aan een vitaliteitsprogramma. Naast het feit dat je hierdoor bewuster bezig kunt zijn met je gezondheid, zijn er ook nog leuke beloningen mee te verdienen. Een win-win voor iedereen met werknemers die zich fit(ter) voelen en een leuk extraatje krijgen, en voor newspark minder ziekteverzuim.
Vorig jaar behaalden we als bedrijf goud, dit jaar streven we naar platinum!

Geen vreemde eend

Daarna deed Vincent, onze nieuwste collega, een voorstelrondje. Met een leuke presentatie gunde hij ons een kijkje in zijn (werkende) leven. Het presenteren ging hem goed af en hij heeft al flink wat testkennis opgedaan in allerlei projecten. Een leuk verhaal met de nodige humor en het was fijn te horen dat hij zich echt al helemaal thuis voelt binnen newspark. Dat terwijl hij nog niet eens 1 maand aan de slag is binnen newspark.

Boeiende kennisdeling

Een deel van de meeting was ingeruimd voor kennisdeling. Verschillende newsparkers kozen een onderwerp en hielden hierover een korte pitch van 3-5 minuten. Tijdens de presentatie van Tobias over het onderwerp “contract testing” ontstond een mooie discussie.
Ook bij Ollie liep zijn 3-5 minuten pitch over “structured exploratory testing” uit naar ~15 minuten door de vele goede vragen die er gesteld werden.
In deze mini kennisdelingsessies proberen we o.a. steeds een deelonderwerp te belichten vanuit de Quality Engineer Learning Roadmap
Middels deze korte sessies houden we, naast de deepdives, ook tijdens de teammeetings de kennisdeling hoog in het vaandel.

Verder vergeleken Marco en Menno Xaas met het OSI model. Om ervoor te zorgen dat eenieder begreep wat XAAS is, startten we met een vergelijking met Pizza As A Service. Als je pizza wilt eten, kun je kiezen wat je zelf doet en wat je inkoopt.

Bij XAAS, oftewel Infrastructure As A Service dan wel Platform As A Service cq. Software As A Service geldt ook dat je kunt beslissen wat je zelf regelt en wat je inkoopt. Alle cloud providers zoals amazon (AWS), Microsoft en Google kunnen alles leveren. Aan jou de vraag wat je zelf regelt en hoeveel je bij ze inkoopt.

 

Tapas happen

Als afsluiting van de meeting aten we gek genoeg geen pizza, maar tapas. Wel werd nog heerlijk verder gediscussieerd over Pizza as a Service en andere zaken. Een heerlijke avond die bewijst hoe leuk het is elkaar weer echt te kunnen ontmoeten in plaats van enkel online. Alhoewel we het online aanhaken bij de meeting erin houden voor de collega’s die het niet redden fysiek aanwezig te zijn.