Nieuwe werkplekken bij newspark

Nu we weer meer op kantoor werken, namen we de afgelopen periode ons kantoor onder handen. De werkplekken was een van de punten die op het lijstje stonden van wat collega’s vinden wat er beter kan. Niet voor niets is het motto van newspark: people first! Dus is deze wens serieus aangepakt. Bij Lensen Projectinrichters werd interieuradvies ingewonnen en meubilair besteld.

De oude vergaderruimte richtten we opnieuw in met een viertal nieuwe werkplekken en comfortabel zitje. We zijn erg blij met het eindresultaat en de mogelijkheden tot het flexibel gebruiken van deze nieuwe ruimte. Naast (flexibele) werkplekken de ruimte ook eenvoudig als trainingsruimte te gebruiken of voor intern overleg. De nieuwe vergaderruimte is ook een plezierige ruimte. Daarnaast creëerden we nog wat kleinere werkruimtes waar je rustig kunt werken, een online meeting doen of een 1 op 1 gesprek voeren.

Flink opruimen

Eerst moest er flink geruimd worden. In zowel de oude als de nieuwe vergaderruimte stonden heel wat overbodige spullen. De kasten werden uitgemest en we moesten het archief doorspitten. Uiteindelijk resulteerde dit een volle container oud archief ter vernietiging. Daarnaast maakten we heel wat ritjes met “zooi” naar de milieustraat, de gewone containers en kringloop. Van oude brandblussers, laptops en printers tot bankstellen, lampen en standmaterialen.

Nieuwe vergaderruimte

Tafel uit elkaar in de oude ruimte en opnieuw in elkaar in de nieuwe ruimte. De stoelen er weer omheen en verrijdbaar beeldscherm erin. Tot onze grote verrassing passen de oranje stoelen heel mooi bij de kasten in de nieuwe vergaderruimte. We moeten alleen nog op zoek voor iets leuks aan de muur, maar dat gaat goed komen!

Werkruimte

Daarna aan de slag in de nieuwe werkruimte. We wilden graag zit-sta bureaus met een goede lamp boven de vier werkplekken. De muur kreeg een gezellig behangetje met de skyline van Utrecht en de Dom mooi verlicht in het donker.

Er bleef nog ruimte genoeg over voor een zitje. Zo kun je gezellig even met z’n 2-en  sparren, er even een belletje doen of je draait je om naar de werkplekken en neemt daar deel aan het gesprek. De stoelen kunnen rondom draaien, dus dat is heel praktisch.

 

Het was best even een klus, maar al die inspanningen zijn niet voor niets geweest. We zijn nu een aantal plezierige werkruimtes rijker. De zit-stabureaus werken erg prettig en van alle nieuwe werkplekken is al veelvuldig gebruik gemaakt.