Newsparkteam F.A.S.T. neemt deel aan NK Software Testen 2018

Afgelopen dinsdag 1 mei vond de tweede editie plaats van het NK software testen. Newsparkcollega’s Wessel Braakman, Bert Braaksma, Pieter Hogeterp en André Koene, met als teamnaam F.A.S.T. namen het op tegen 20 teams van max 4 concullega’s.

 

Pieter Ruempol, product owner van eDition van uitgeverij ThiemeMeulenhoff, vertelt dat we de interactieve digitale leer- en werkomgeving eDitiongaan testen en ons op de volgende vragen moeten concentreren:

  • Gebruiksvriendelijkheid van resultatenoverzichten (navigatie, duidelijkheid, volledigheid)
  • Werking van de diverse opdrachttypes
  • Gebruiksvriendelijkheid in het algemeen
  • Functionele inhoud

Voortvarend gaan we aan de slag en maken docentrollen en groepen aan, waaraan we leerlingen toevoegen. De tijd vliegt! Bert weet, via een ontwikkelaar, dat schermen wellicht niet te vinden zijn. We besluiten dit als eerste sprintdoel te maken.Na een half uur nodigen we de Product Owner uit onze Sprint Review bij te wonen om zo een demo te krijgen van de resultaten. Aansluitend doen we een Bughunt en maken de rapportage van onze bevindingen en resultaten. Om 20.56 uur versturen we ons rapport via de mail en is onze planning gehaald.

Applicatie stabiel, maar biedt ruimte voor verbetering:

    1. Gebruiksvriendelijkheid
    2. Dode links onderhouden

 

Samen toasten we op een goede afloop en gaan huiswaarts. Wij zijn in volle verwachting van de uitslag op het voorjaarsevent, 15 mei a.s., van de vereniging TestNet.

Kijk hier voor meer informatie en foto’s