Newspark sponsort webXR meetup

Op dinsdag 20 februari vond de tweede meetup van de NL webXR community plaats bij Funbase in Amsterdam.

webXR https://www.meetup.com/nl-NL/webxrnl/ is eind vorig jaar opgericht, nu twee meetups oud en telt al meer dan 40 leden! Dat zegt uiteraard iets over de content…..

WebXR is een verzamelnaam voor Virtual-, Augmented- en Mixed Reality, waarbij geen gebruik gemaakt wordt van specifieke apps, maar de functionaliteit gewoon beschikbaar is in een browser!

Dit maakt de toepassing van XR laagdrempelig en generiek; partijen zoals Google, Mozzila en Microsoft geven deze nieuwe technologie momenteel veel aandacht en de verwachting is dat WebXR “the next chapter” zal zijn. Lees ook: https://blog.bigscreenvr.com/webxr-is-going-to-bring-vr-and-ar-to-the-masses-heres-why-ad2b790065fa

Tijdens de meetup hebben we vooral gezien wat er op het moment mogelijk is met VR/AR op het web, waar de technologie op dit moment staat en welke  tools en frameworks er beschikbaar zijn.

Aanvullend de demo’s van een aantal creatieve oplossingen om VR applicaties beschikbaar te maken in de browser, waaronder de “guitar hero” van Ruben en het “special effects kinderboek” van Dominique.

Newspark sponsort dergelijke meetups vanuit haar drijfveer om invulling te geven aan innovatieve toepassingen van ICT, gerelateerd aan development en testen.

Wil jij ook gebruik maken van het sponsorship van Newpark (location / food), stuur mij een mailtje (rp@newspark) en we gaan kijken wat we voor je kunnen doen!