Newspark meeting the new way

Recent was onze Newspark meeting over DevOps en Cypress.io, gestoken in een nieuw jasje. We begonnen om 16:00 uur, i.p.v. de gebruikelijke 18:00 uur. Zo denkt Newspark ook mee aan het voorkomen van files en bespaart het je ’s avonds privétijd.

Daarnaast maakten we het nog een stapje inhoudelijker:

De helft van de groep kreeg uitleg van collega Remo over testen binnen DevOps.

Remo deed hiervoor een studie voor een externe klant. Samen met zijn eigen kennis en ervaring met testen en DevOps, leidde dat tot een mooie presentatie, waarvan wij dus ook het nodige leerden. En Remo leerde hiervan vooral dat hij stiekem al heel wat jaren geleden min of meer DevOps werkte. Alleen heeft het, sinds een aantal jaren, ook echt een naam.

De andere helft van de groep kreeg onder leiding van collega John een mini workshop op het gebied van Cypress.io.

Cypress is een steeds vaker gebruikte en gevraagde tool voor Test Automation. Aangezien niet iedereen van de groep al ervaring heeft met deze tool begint de workshop met het downloaden, installeren en opzetten van deze open source tool. Ervaring met diverse tools hebben we allemaal, maar toch is het verbazingwekkend hoe snel het opzetten verloopt met Cypress. Binnen de kortste keren lopen bij de hele groep al eerste testjes en worden diverse sites onderworpen aan testscripts. Het is heel mooi om te zien hoe snel je met Cypress een test opzet.

Cypress wordt gezien als booming, al lijkt het in onze sessie iets beter te werken op macOS dan op Windows. Als dat nog verbetert, heeft het echt potentie om groots te worden wat ons betreft. Ons plan is verder te gaan met deze tool en die te integreren in test frameworks. Wellicht iets voor een volgende sessie?

 

 

Met deze personeelsmeetings maken we ons mooie bedrijf nog leuker en inhoudelijker. Eens zien wat de volgende meeting brengt.