newspark game avond

22 maart was het weer zover: de slag om de felbegeerde Newspark games trofee mocht weer in alle hevigheid losbarsten. 11 Newsparkers zijn op komen dagen om in de arena te Nieuwegein strijd te leveren in verschillende spellen om te bepalen wie er vereeuwigd wordt op het grote plastic geval de prachtige Newspark bokaal der eeuwigheid!

In totaal werden er drie spellen gespeeld, en een bonusspel. Iedereen begon met het kaartspel “Cards Against Humanity”: vooral omdat dit eenvoudig uit te leggen is en het snel opgepakt kon worden, terwijl er werd gewacht op het  diner wat geregeld zou zijn. In dit spel is er bepaald wie de zwartste ziel heeft van Newspark. Met zwarte kaarten wordt aan alle spelers een scenario voorgelegd, waarna er door iedere speler een witte kaart uit de hand ingeleverd dient te worden, waarmee hij denkt dat er het hardst gelachen zou worden. Nadat de buikpijn van het lachen reeds aanwezig was, moest er nog gegeten worden.

Daarna werd de groep in tweeën verdeeld: één groep ging aan de gang met het stokoude, doch goed verjaarde Hero Quest onder leiding van Ollie. Hierin werd door Dungeon Master Ollie een scenario geschetst, waarin de helden van Newspark werden geleid op zoek naar schatten en glorie. Helaas voor de helden heeft Ollie als koning van het kwaad ze allemaal van het bord gespeeld en werd hij gekroond tot de meest succesvolle bad-guy aller tijden.
De andere groep ging aan de gang met Machiavelli: waarin de spelers met behulp van 8 verschillende personages een stad moesten aanleggen. Kastelen werden opgebouwd, en dieven leefden als koningen in de glorierijke steden. Maar helaas werden ze net zo hard weer opgeblazen door snoodaards met boeventronies. Nadat het stof was neergedaald werden de punten geteld, en bleek Pieter de ultieme bouwmeester! Onder het iets te luide gemok van de andere aanwezigen werd hij uitgeroepen tot winnaar.

De ultieme speler van de avond was dan ook direct duidelijk: Pieter mocht met gepaste trots de overwinning opstrijken: een trotse grootmeester in kaartspelletjes die strategisch vernuft genoeg is gebleken en iedereen eruit heeft gespeeld! Zijn naam is vereeuwigd op de bokaal.

Tot de lucht er uit is gelopen natuurlijk…