Collega aan het woord: Gerard van Wengerden

Gerard, hoe lang ben je al werkzaam in de IT?

Sinds 1991 ben ik werkzaam in het vakgebied van IT. De eerste 20 jaar o.a. als Software developer, -Engineer en -Architect en sinds 2011 ben ik actief in rollen die betrekking hebben op de implementatie en realisatie van testautomatiserings frameworks en het opzetten van CI/CD.

 

 

Wat was voor jou de reden om de overstap naar Testautomatisering te maken?

In mijn werk wordt ik gedreven door techniek en kwaliteit. De ontwikkelingen staan gelukkig niet stil en de afgelopen jaren zie je de meeste bedrijven overstappen naar werkwijzen als Agile en DevOps en het daarbij toepassen van ontwikkel methodes als TDD en BDD. Newspark heeft me in 2011 de kans geboden om mijn technische skills toe te passen in een werkveld waar kwaliteit belangrijk is. De afgelopen jaren heb ik me dan ook kunnen ontwikkelen tot Senior Testautomatiseerder. Ik vind het leuk om mijn ervaring als developer in te zetten bij de implementatie en realisatie van testautomatisering frameworks. Hierdoor heb ik binnen verschillende opdrachten een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het verhogen van de software kwaliteit en de realisatie van korte software iteraties.

In welke richting zie je nog ontwikkeling de komende jaren?

Hier heb ik al een voorschot op genomen door me naast testautomatisering ook te verdiepen in CI/CD. De verregaande adoptie van DevOps en de behoefte aan het continue verbeteren en deployen van software, brengt de nodige technische uitdagingen en kennis van tooling met zich mee. Deze uitdagingen zie ik als mijn toekomst, waarbij ik me voornamelijk richt op de realisatie en implementatie van CI/CD pijplijnen.
Daarnaast is het interessant om te volgen hoe Artificial Intelligence ook op dit gebied haar intrede zal gaan doen!

Hoe helpt Newspark je bij het behalen van je persoonlijke doelen?

Bij Newspark ligt de focus op het detacheren van Testautomatiseerders en CI/CD specialisten. De opdrachten die ik tot op heden heb uitgevoerd sluiten prima aan bij mijn behoefte en doelen. Als consultant heb ik de verantwoordelijkheid om bij te blijven in de markt ontwikkelingen. Hierin word ik op een persoonlijke manier gefaciliteerd en gestimuleerd.

Wil jij, net als Gerard ook uitdagende opdrachten uitvoeren? Check onze vacatures en overweeg een gesprek. Ook al heb je het naar je zin bij je huidige werkgever, praten kan altijd………