KENNIS NIEUWSBRIEF – SAMENWERKEN EDITIE

Twee mensen weten meer dan één. Kennisdelen is kennis vermenigvuldigen. 🧑‍🤝‍🧑 Deze spreekwoorden raken natuurlijk de kern van meetups, en van deze nieuwsbrief. Het is leuk om kennis te delen, maar het is ook heel leerzaam voor alle betrokkenen.

Daarom naast de gezellige meetups deze maand een link naar het Odin Project, waar op open source wijze mensen samen lessen hebben gemaakt voor frontend development. En een video van een van de bedenkers van het agile manifesto over hoe we beter kunnen samenwerken. Een blog post over hoe je het beste samen met anderen test automation kunt leren. 📖 Veel plezier!

In deze nieuwsbrief

🧑‍🤝‍🧑 Meetups
📼 Video van de maand
🌐 Internet tips
👌 Gedeeld door Newspark

Meetups 🧑‍🤝‍🧑

Cypress blijft een hippe tool waar mensen graag een meetup over houden. Deze maand zijn er twee bijeenkomsten die je hier meer over vertellen. Nieuwe speler in het testen van websites is Playwright waar je op 13 mei een introductie van kunt krijgen.

// 5 mei
Integration Testing with Cypress

“In this talk we will take a look at how Cypress can help you implement a strong integration strategy that improves efficiency, quality and promotes collaboration across your team.”

// 6 mei
Painless UI & e2e testing with Cypress (*inc. automated user documentation)

“Having a test environment that is optimized for progress, rather than one that needs to be taken care of, often remains an elusive dream for many organizations.”

// 6 mei
Moving testing to the left? – Alistair Goodall

“How do you move your testing left and start testing earlier in the development lifecycle and what’s good about it?”

// 11 + 12 mei
Spring OnlineTestConf

Zoals de naam al zegt is het een online conferentie over testen. Weer meerdere interessante presentaties tijdens de twee dagen en weer gratis.

// 13 mei
An introduction to Playwright with Ryan Howard

“In this session, we will take a look at some of the key features of Playwright to understand when and why it should be considered and look at how to get started.”

// 19 mei
The greenhouse of test automation: visualiseren van QA met InfluxDB & Grafana

“Nederland is een klein land, maar een grote speler als het om tuinkassen gaat. Wat kunnen we hier van leren om hetzelfde te bereiken met testautomatisering? Hoe kan het visualiseren van geautomatiseerde testen ons dichter bij duurzame testautomatisering brengen en vertrouwen in kwaliteitsborging opbouwen?”

Video van de maand 📼

GOTO 2015 • Agile is Dead • Pragmatic Dave Thomas – Agile wordt weer eens dood verklaard. Dit keer wel door een van de mensen die het agile manifesto heeft opgesteld.
Hij legt in deze presentatie uit waarom de hele industrie die rond ‘Agile’ is opgekomen volgens hem niets bijdraagt en waarom deze van de oorspronkelijke waarden van het agile manifesto afwijken.
Ondanks de clickbait titel heeft hij toch wel wat interessante punten. De belangrijkste is eigenlijk dat er in agile werkende teams te vaak standvastig aan het proces wordt vastgehouden zonder naar de context te kijken.

Internet tips 🌐

10 Years in Testing, 10 lessons – Deze lijst van 10 blog posts met lessen uit 10 jaar ervaring met testen bevatten bijna allemaal goede wijsheden. Ook veel dingen die je juist niet moet doen. Het zijn vaak open deuren, maar daarnaast ook lessen waar je iets mee kunt. De uitdaging zit er vooral in ze echt te internaliseren en toe te passen. Maaike heeft er zelf ook 10 jaar over gedaan om ze te ontdekken.

Testproject blog – Learning Automation – The Collaborative Way – Veel testers willen graag beter worden in testautomatisering. De mening van de auteur van deze blogpost is dat testautomatiseringscode beter door developers geschreven kan worden. Want die zijn over het algemeen toch betere programmeurs. Maar als testers zich dan toch willen verbeteren in het schrijven van code, doe het dan samen met een developer. Daar kunnen beide partijen nog wat aan hebben.

The Odin Project – Een verzameling cursussen gericht op het leren van web development. Er zijn verschillende leerpaden gemaakt met een gemeenschappelijke foundation cursus. Het bijzondere van deze site is dat de lessen zelf allemaal gratis en opensource zijn. Dat betekent dat iedereen een cursus of een les kan verbeteren of toevoegen. Al met al een hele mooie bron als je eens aan je frontend of web development skills wilt werken.

DevQa.io – Modern Testing – The Evolution of The QA Role – Hier is nog een goede post van een van mijn favoriete QA websites. Er wordt beschreven welke veranderingen de QA rol heeft doorlopen sinds de transitie van waterval projecten naar scrum en devops. Het is wel goed om hier eens bij stil te staan, omdat deze wijzigingen vooral de development rol betreft en de testers zich hier maar een beetje naar moeten schikken.

Gebruik bovenstaande knop om ons een tip te sturen. Heb je een leuke video gezien of een interessant artikel gelezen? Laat het ons weten! Alvast bedankt!

Je kunt ook tips sturen en een sneak preview van interessante tips zien in de telegram groep NewSparkTest.

Onlangs gedeeld door Newspark 👌

Niet getest hè? (142) – Newspark is toonaangevend specialist op het gebied van software testen, testautomatisering en software ontwikkeling. Daarnaast houden we uiteraard van een geintje op zijn tijd!

Testautomation Engineers gezocht – De terrassen zijn weer open. Als jij meer wil weten over het werken bij Newspark nodigen we je van harte uit. Wij zullen onze kantoortuin tot een groot terras voor jou ombouwen.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen? Schrijf je dan in via bovenstaande knop. Bekijk hier vorige edities.