Kennis Nieuwsbrief – Perspectief editie 📷

 

Het voorjaar is voorzichtig in aantocht. 🐤In deze nieuwsbrief weer allerlei boeiende meetups om te volgen. We hebben weer leuke internet tips gevonden en natuurlijk een puzzel bedacht. Op vorige puzzels hebben we veel leuke reacties gehad dus stuur vooral een antwoord met jouw gevonden fouten erin. Je kunt ook leuke prijzen winnen! 🏆

Deze maand zijn er ook weer goede artikelen op het Newspark blog verschenen die je onderaan deze mail kunt terugzien.

 

 

In deze e-mail:
🧩  Puzzel🧑‍🤝‍🧑  Meetups
📼  Video van de maand
🌐  Internet tips👌  Gedeeld door Newspark

 

Puzzel

De vraag is: wat klopt er niet aan dit stukje Python code om een schrikkeljaar te bepalen? Stuur een mailtje met het antwoord naar puzzel@newspark.nl en maak kans op mooie prijzen.

 

Meetups 🧑‍🤝‍🧑

 

Thema’s deze maand van de meetups zijn testen in de cloud, devops en exploratory testing. Van allerlei interessante dingen dus weer.

 

// 8 maart

Agile test strategy

“Topics we’re about to explore, facilitated by highly advanced professionals:
Bug Hunting, Risk Storming, Headline Game, Test check automation”

// 8 maart

How to Manage Multiple Test Environments in a Hyperconnected Cloud World

// 10 maart

The Future of Testing in the world of Agile, DevOps and Test Automation

“While there was previously a huge demand for Software Testing specialists, that demand is vastly decreasing.
In this session, Alexander will discuss the reason for the drop in demand and explore the shift in industry focus towards test automation and DevOps, including the superiority of these approaches over testing”

// 30 maart

Good Exploratory Testing Tactics for Taking Over Testing with Maaret Pyhäjärvi

“In testing we have strategy – the ideas guiding our testing; logistics – getting things in place where testing can happen and tactics – the ways we test. These three are inseparable, yet our awareness of their existence varies. With repetition, patterns emerge in how we approach problems. In this talk, we focus on patterns coming out of repetition I experience.”

 

Video van de maand 📼

 

Steve McQueen, Consulting Software Tester – Steve McQueen speelt in de film Towering Inferno een brandweerman die in een noodsituatie snel weet wat hij moet doen. Wat nu als hij geen brandweerman maar een software tester was?

 

Internet tips 🌐

 

 

One Shortcut to Run Them All – Je hebt misschien wel eens per ongeluk twee keer op ctrl gedrukt in Intellij waarna je de Run Anything pop-up te zien kreeg. Of je hebt op de site wel eens gezien dat dit handig zou zijn. Maar wat doet het nu precies en wat kun je er mee?
Het is eigenlijk een combinatie van de command line en de kracht van de IDE. In deze blog post wordt getoond dat je het in ieder geval kunt gebruiken om makkelijk te wisselen tussen projecten, een run config te starten, mvn/gradle commando’s uit te voeren of andere command line opdrachten te gebruiken. En dat allemaal zonder je toetsenbord los te laten.

 

Gaurav Singh: How I got “that” job at Meta – Beschrijving van het proces hoe een test automation engineer een baan bij Meta / Facebook Londen heeft gekregen. Leuk om alle stappen mee te kunnen volgen van het hele proces en ook deze man zijn eigen gedachtes erbij te lezen.

 

Soft Skills Engineering – Een podcast waarin vragen worden besproken van mensen over hun werksituatie. Het zijn cases van mensen die bijvoorbeeld een moeilijke collega hebben of juist iemand in hun team die veel te veel uren maakt. De twee presentatoren bespreken deze vragen met humor en veel kennis.

 

Stuur Tips

 

Gebruik bovenstaande knop om ons een tip te sturen. Heb je een leuke video gezien of een interessant artikel gelezen? Laat het ons weten! Alvast bedankt!

Je kunt ook tips sturen en een sneak preview van interessante tips zien in de telegram groep NewSparkTest.

 

Onlangs gedeeld door Newspark 👌

 

 

Architectuurkeuzes in een testframework – Tijdens de deepdive sessie eerder deze maand stond architectuur in een testframework op het programma. Met een ruime opkomst van zowel externen als Newspark collega’s behandelden we de architectuurkeuzes in ’n testframework bij onze opdrachten. Lees het verslag en doe je voordeel met de tips

 

Jurgen Alebregtse: 6 Tips voor de keuze van testcases je regressietest – Welke testcases gebruik je voor je regressieset? En wat moet je automatiseren in je teststrategie en wat niet? Daarover schreef Jürgen deze blog met 6 praktische tips.

 

Artificial Intelligence
Matthias Coosen: Uitdagingen bij het testen van een Artificial Intelligence systeem – Twee jaar geleden maakte Twitter gedwongen excuses voor een ‘racistisch’ Artificial Intelligence-algoritme dat ze gebruikten voor foto’s. In de traditionele softwareontwikkeling zijn er al allerlei standaarden en manieren voor een goed testproces, maar in de wereld van Artificial Intelligence is dit anders. Deze blog van Matthias gaat hierover. Zodat een debacle als van twitter voorkomen kan worden.

 

Inschrijven

 

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen? Schrijf je dan in via bovenstaande knop. Bekijk hier vorige edities.