KENNIS NIEUWSBRIEF – KORTE DAGEN EDITIE

Het zijn de donkerste en kortste dagen. Laat licht en vroeg donker. 🎄Gelukkig blijft het schijnsel van je monitor branden en kun je gewoon meedoen met meetups, kijken naar video’s en blog posts lezen!
En meedoen met de puzzel van deze maand. Dit alles in de nieuwsbrief. 🧩

We organiseren bij Newspark zelf ook een meetup deze maand. Leer alles over Menditect, een tool om Mendix applicaties te testen.

Puzzel

Deze maand een XML puzzel. Hieronder staat een beschrijving bij het XML-bestand. Er zitten 4 fouten in de XML. Bekijk het bestand hier. Welke fouten vind jij?

Meldingen bij het XML-bestand (en dit is dus de waarheid):
- Opa Kobus heeft 3 zoons en 1 dochter
- De jongste achternicht van Tereza is 1 jaar en heet Merijn.
- Opa Kobus heeft 8 kleinkinderen
- Het huisdier van de nicht van Willem-Jan is 11

Stuur een mailtje met de fouten die jij gezien hebt naar puzzel@newspark.nl en maak kans op mooie prijzen.

In deze nieuwsbrief

🧑‍🤝‍🧑 Meetups
📼 Video van de maand
🌐 Internet tips
👌 Gedeeld door Newspark

Meetups 🧑‍🤝‍🧑

// 7 december
Supercharge Software Development with Low-Code Test Automation
“Learn how global companies like Care.com are using low-code test automation to unify collaboration across their software development lifecycle and deliver high-quality software at a global scale.”

// 8 december
“Direct Model Testing” met Menditect

“Menditect heeft een andere kijk op testautomatisering en komt met een tool om Mendix applicaties te testen, die gebruik maakt van “Direct Model Testing”. Wat dit inhoudt? Kom naar deze meetup, dan vertelt Markus je hier alles over!”

// 9 december
Test Management & Automation Webinar

“QA Experts from Miro, Flo and TestGear are going to share their ideas on test management best practices and QA automation tips.”

// 15 december
NottsTest – Christmas Quiz!
Door Ministry of Testing – Nottingham

Video van de maand 📼

Taking BDD beyond UI Automation. Webinar with Bas Dijkstra – Presentatie van Bas Dijkstra waarin hij laat zien hoe je in SpecFlow testen kan uitvoeren tegen verschillende interfaces van een applicatie. Hij laat zien hoe je BDD scenario’s kan uitvoeren tegen een GUI, een bijbehorende API, de database of zelfs rechtstreeks tegen de code.

Internet tips 🌐

Advent of Code 2021 – De advent of code is een jaarlijks puzzelfeest waarbij er iedere dag tot kerst twee puzzels online gezet worden. Deze kun je oplossen hoe je wilt, maar het is al snel handig om er een programmaatje voor te schrijven.

Je kunt natuurlijk zelf kiezen welke taal je daar dan voor gebruikt. Veel mensen gebruiken dit als oefening om een nieuwe taal te leren. Op de bijbehorende subreddit zie je dan ook deelnemers hun oplossing in de vreemdste talen neerzetten.

Codepipes Blog: Software Testing Anti-patterns – Dit artikel behandelt een aantal goede anti-patterns voor testen. Voorbeelden zijn: het schrijven van testen zonder documentatie te lezen, het slechter behandelen van test code ten opzichte van productie code en het handmatig starten van testen.
Dit artikel is iets meer gericht op unit en integratietesten, maar bevat toch veel wijze lessen over wat je wanneer wilt testen. De testpyramide wordt er ook op de juiste momenten bijgehaald.

Dossier De Formule – NRC Handelsblad – Lijst van artikelen van NRC die beschrijven hoe verschillende algoritmes in ons leven werken. Bijvoorbeeld hoe Spotify nummers aanbeveelt en hoe slimme stoplichten werken of variabele snelheid op de snelweg.

Dennis Martinez beschrijft wat je zou kunnen doen als je een API moet testen terwijl je helemaal geen documentatie hebt. Hoewel ik dit een beetje een vreemde situatie vind staan er wel wat handige tips in dit artikel voor het testen van API’s. Zoals het monitoren van verkeer naar een API, het bekijken van de broncode of het inschakelen van een ontwikkelaar. En de beste tip van het artikel is om alles wat je dan zelf hebt uitgezocht dan alsnog op te schrijven als documentatie.

OnlineTestConference Fall 2021 – In de herfst was er weer een editie van de OnlineTestConference. Deze mensen hadden al ver voor de pandemie bedacht dat het handig en interessant is om online een conferentie te organiseren. Je kunt in deze playlist alle presentaties terugkijken. Dit gaat over testautomatisering, maar ook over bredere testonderwerpen.

Gebruik bovenstaande knop om ons een tip te sturen. Heb je een leuke video gezien of een interessant artikel gelezen? Laat het ons weten! Alvast bedankt!

Je kunt ook tips sturen en een sneak preview van interessante tips zien in de telegram groep NewSparkTest.

Onlangs gedeeld door Newspark 👌

Onlangs hadden we in onze reeks van deepdives een sessie over performance testen. Hierin werd vooral weer extra duidelijk hoe breed het performance werkveld is. Menno schreef er deze blog over.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen? Schrijf je dan in via bovenstaande knop. Bekijk hier vorige edities.