Homerun!

2 Newsparkers hebben samen 240 KM in 24 uur gelopen / gefietst.

Newspark heeft vitaliteit van de medewerkers hoog in het vaandel staan, alsmede goede doelen. Dus toen Andre en Menno met de Homerun mee wilde doen, een sponsorloop voor het Ronald McDonalds fonds, was Newspark meer dan bereid om bij te dragen.

En ondanks de houten kont die je er van krijgt, vonden Andre en Menno het enorm gaaf om te doen.

De Homerun is een estafetteloop waarbij er continue minimaal 1 persoon loopt, vergezeld door diverse andere lopers die dan even fietsen, en 2 navigators en een masseur te fiets. Verdeeld over 2 sub teams hebben beide sub teams 120 km gelopen/gefietst, en dat in 24 uur tijd, dus dag en nacht door.

 

 

In de nacht probeerde we nog een paar uurtjes te slapen op een parkeerplaats in het bos. Hier hebben we de term “frikandellenbos” geleerd, welke we zonder uitleg al snel begrepen. We waren blij dat er 2 teamleden waren die op een stoeltje wakker bleven om de wacht te houden.

 

Zo’n tocht vraagt toch wel een boel energie van je, dus op alle momenten dat het mogelijk was, werd de rust ook wel even goed gepakt om op te laden, zodat we daarna weer konden knallen.


In de avond kwamen we mooi over de boulevard van Scheveningen, en in de nacht door de binnenstad van Rotterdam. Het was duidelijk dat de meeste corona maatregelen opgeheven waren, het was weer duidelijk feest in alle kroegen, en daarmee ook langs ons parcours.

En soms zit het ook wel eens tegen, en zul je echt even rust moeten houden, bijv. voor een open brug.

 

Verder wordt er ook goed op onze gezondheid gelet. De masseur / sport fysio hielp ons onderweg met de blessures, en met zijn eigen blessure.

Net als de Roparun 3 jaar geleden, was ook dit een onvergetelijk evenement, sportief, gaaf, voor een goed doel en ondersteund door Newspark, wat willen we nog meer.

Eens zien wat we volgend jaar gaan doen. Doe jij dan mee?