Het Newspark trainingsweekend

Al enige tijd stond het op de planning, maar op 17 september was het dan toch zover: ons tweede Newspark trainingsweekend. Vol goede moed vertrokken we allemaal op tijd en met een negatieve test op zak om een mooie kamer uit te kunnen zoeken in de groepsaccomodatie van Europarcs De Biesbosch. Helaas was er ter plekke een wegafsluiting, bleek de navigatie andere ideeën te hebben van de kortste weg, en ging blijkbaar heel Rotterdam nu over de laatste beschikbare weg. De bestelling bij de sparerib-boer kon echter wel gewoon de deur uit, en iedereen heeft zijn avondeten ook nog warm kunnen nuttigen. De kamers werden enigszins ingericht en bedden opgemaakt. Hierbij vond iedereen meteen 3 stratego-kaarten, daar zouden we vast iets mee gaan doen.

Na een kop koffie of tweede biertje mochten we meteen een workshop doen bij André: vuur maken, maar dan wel met een magnesiumstaaf. In de nabije omgeving konden we blokken hout bemachtigen, deed wat stof uit de droger wonderen en toen het eerste team zijn blikje knakworst al warm had gemaakt, zagen we ook vuur bij team 2 verschijnen. De winnaars kregen een extra kaart, een bom nog wel. Inmiddels werd uitgelegd dat we elkaar nu en dan moesten ‘tikken’ om het stratego-gevecht aan te gaan, de winnaar mocht dan de kaarten houden.

Later die avond werden goede gesprekken bij het vuur gehouden, en is er binnen nog gegamed met een Nintendo en een leuk bordspel genaamd Decrypto.

Op zaterdagochtend waren er al vroeg mensen op om anderen te voorzien van de eerste levensbehoeftes: koffie en broodjes. Rowald begon zelfs eieren met spek te bakken, al gauw was het een drukte van belang. Meteen na het ontbijt zorgde André voor de wakkere mens door een vrolijke ochtend gymnastiek. Daarna trapte Rowald het inhoudelijke gedeelte af.

In de ochtend hadden we nog geen zwaar programma, maar gingen we varen op een boot door de Biesbosch. Schipper Kees zette zijn band aan en vertelde over de Hoekse en Kabeljauwse twisten, grienden, Elizabethvloed en al het andere waar wij als niet-Dordtenaren nog niks van wisten en daar vast interesse in hadden. Al met al een prima tochtje met dito weer.

Na terugkomst in het huisje moest er nodig weer gegeten worden. Inmiddels was John Rijsdijk aangeschoven om vrijwilligers in het spotlicht te zetten en middels rollenspellen goede tips te geven hoe met hun probleem / uitdaging / worsteling om te gaan. Altijd boeiend om te zien hoe kleine tips tot grote veranderingen kunnen leiden, en zeer leerzaam en herkenbaar voor iedereen.

Even laten kwam onze ‘externe spreker’: Kevin Weijers, misschien bekend van de-wereld-rond-in-80-experimenten. Kevin is een creatieveling die, in ruil voor eten en onderdak, bij 80 verschillende bedrijven probeert goed werk te doen, meest in marketing. Kevin vertelde mooie verhalen over Maleisië, weet hoe het is om teleurgesteld te worden en daarmee om te gaan en hoopte ons te inspireren om 3 weken lang niet te klagen, te schelden of te roddelen (challenge ). Als je wilde, kreeg je dan een wit armbandje, en mocht het eens niet lukken dit vol te houden dan mag je gewoon overnieuw beginnen, en wissel je het bandje van arm.

Na even wat vrije tijd begon Menno al met de voorbereidingen voor de barbecue en niet lang daarna daalde de gebruikelijke stilte neer van etende Newsparkers. In de loop van de avond verzamelden we ons weer binnen. Enerzijds voor het onlinespel The Human Resource, anderzijds voor het proeven van mooie bieren van brouwerij Oproer, vakkundig uitgelegd vanaf papier door Brigitte.

Na afloop konden we nog lang buiten zitten door het rustige weer en wederom een knapperend vuurtje.

Ook de zondag begon weer met de nodige broodjes, eieren en koffie. Om 10:30 uur konden we dan kiezen voor een workshop GIT door Jurgen en Marco, of Webtesten door Tobias. De laatste kwam niet zo goed van de grond door onduidelijkheden rond de installatie ervan, de eerste moest vanwege het middageten worden afgekapt. Na de lunch hielpen we met opruimen, werd Pieter verblijd met een bierpakket vanwege het winnen van het stratego-spel en keerden we moe maar voldaan weer naar huis terug.