Gratis testvoortgang tool beschikbaar in kenniscentrum

Iedere testprofessional maakt het wel eens mee: je wilt de testvoortgang rapporteren, maar er is geen geavanceerde rapportage tool beschikbaar. Voor dit soort situaties stelt Newspark een testvoortgang tool beschikbaar, gemaakt in Excel en naar wens aan te passen.

De tool is gemaakt om op eenvoudige wijze, met minimale data invoer, de testvoortgang te monitoren. Als slagroom op de taart kun je met de tool tevens de testers inplannen op de testcases en de workload per tester inzichtelijk maken.

In de tool zijn de volgende fasen van het testproces ondergebracht:
Fase specificatie

Tijdens de fase specificatie voer je een aantal basisgegevens per testcase in. Je krijgt vervolgens direct inzicht in de totale workload gezamenlijk met enkele statistieken.
Fase planning

Vervolgens wijs je testers toe aan de testcases. Wie gaat welke testcase wanneer uitvoeren.
De workload per tester per dag wordt direct inzichtelijk zodat je rekening kunt houden met de beschikbaarheid van de testers.

Fase uitvoering

In deze fase zal de tool werkelijk zijn nut bewijzen. Door het bijhouden van een aantal basis testuitvoer gegevens, heeft u meer grip op uw testproces dan ooit tevoren.
En voilà, inzicht in de testvoortgang per proces, per systeem en de algehele testvoortgang. Zowel in absolute aantallen (aantallen testcases) als in tijd (planningstijd van de testcases). Dit alles wordt gepresenteerd in overzichtelijke grafieken.
En verder…

In de tool is uitgebreide documentatie opgenomen, zodat je direct aan de slag kunt. Bovendien hebben we enkele suggesties gegeven over verschillende soorten testtrajecten en het omgaan met hertesten.

We nodigen je graag uit het ’template testvoortgang’ te downloaden via deze link.

Terugkoppeling van je ervaringen met deze tool stellen we erg op prijs.