Geen gouden pen, maar boerenkool met worst

1 november 2018 behaalde ik een grote mijlpaal, 5 jaar in dienst bij Newspark. Menig maal wordt mij gevraagd waarom ik zo loyaal ben naar mijn werkgever in de detachering. Je zit bij de klant, doet je werkzaamheden bij de klant en het contact met je werkgever is minimaal. Linked-In kan ik niet meer openen zonder “alweer” een berichtje van een headhunter die voor mij de ideale job heeft met uitstekende voorwaarden bij een partij die in mij wil investeren. Lang leve een job in de IT.

Loyaliteit en service

Om een beeld te krijgen waarom ik loyaal blijf aan Newspark hierbij mijn meest recente ervaring. Toen ik 5 jaar in dienst was zei mijn werkgever: “Zoek maar een restaurant uit bij jou in de buurt. Mijn vrouw en ik halen jullie op, en brengen jullie weer thuis. Oh ja, en het mag wel een beetje chique zijn hoor.”

Afgelopen weekend was het dan zover, reservering gemaakt, oppas geregeld en afgesproken op locatie (voor 5 minuutjes fietsen vonden wij het niet nodig opgehaald te worden). Ook al zijn er eerdere uitjes met partner geweest, stuk voor stuk informeel, vond mijn vrouw het toch wel een “dingetje”. Uit eten met je werkgever en zijn vrouw, zonder andere collega’s.

Schoenen uit

De avond begon, even stil gestaan bij 5 jaar in dienst: “Ik zie je nog binnen lopen bij je sollicitatie en je eerste vraag was: “Mag ik mijn schoenen uitdoen?” Het ijs was meteen gebroken. Toch spraken we de hele avond geen seconde over werk. Wel weet ik nu dat mijn werkgever gerust in zijn nette kleren aan zijn auto gaat sleutelen, tot ergernis van zijn vrouw (het is inderdaad overal hetzelfde).

We hebben heerlijk gegeten, de sfeer en ambiance waren uitmuntend en vooral ook de boerenkool met worst (zie foto) was een hemels stukje genot.

Vertrouwen in de volgende 5

Via deze weg wil ik dan ook Rowald en Karin bedanken voor deze uitmuntende avond. Een herinnering om nooit te vergeten (en zo veel meer waard dan de typische gouden pen).

Bedankt voor het vertrouwen en op naar de volgende 5 jaren.