Continuous Learning

 

Met enige regelmaat zitten wij Newsparkers figuurlijk in de schoolbanken. Bijvoorbeeld om onze toch al enorme schat aan kennis aan te vullen of om eens totaal wat nieuws te leren. Daarvoor hebben we ons eigen complete KnowledgeSquad, die ervoor zorgt dat we qua kennis en kunde voorop blijven lopen. Maar wat hoort er nou nog meer bij als je in de schoolbanken zit? Natuurlijk, de lessen Lichamelijke Opvoeding. Daarom zijn alle mensen van Newspark nu eens niet geestelijk aan de tand gevoeld. Ze mochten ook even laten zien wat ze, letterlijk, in het veld waard zijn!

Lesje Lichamelijke Opvoeding

De organisatie was in goede handen bij het team van Newspark Events. Normaal organiseren zij familiedagen, weekendjes weg en outdoor activiteiten. Echter deze keer stond een lesje Lichamelijk Opvoeding op de agenda in de vorm van een eigen Cricket Clinic!

De trainer legt uit

Bowlen, batten & fielden

Voor velen van ons de allereerste kennismaking met deze in Nederland toch relatief onbekende sport. In landen als India, Pakistan, Australië en Nieuw-Zeeland is cricket verreweg de grootste sport. Na voetbal is het wereldwijd zelfs de tweede sport. We starten met een goede warming up. Hierna is het tijd voor een eerste kennismaking met onze coaches voor deze clinic: Gary en Grant. Beiden hebben de nodige internationale ervaringen en speelden op vrijwel het hoogste niveau. Zorgvuldig doen ze de beginselen van cricket uit de doeken van het bowlen, batten, fielden tot aan de spelregels. Al snel hebben we allemaal de basis, sorry Laws van Cricket, door en gaat er een wereld voor ons open. Het scoren van een aantal runs tijdens het spelen van 20 overs is voor een ieder van ons nu gesneden koek.

 

Bowling door Tobias

Daarna krijgen we allemaal een uitvoerige test op onze aanleg voor het bowlen en batten door een pittige sessie van de werp- en slagtechnieken te ondergaan.

De één heeft duidelijk een betere aanleg dan de ander of vond in andere sporten een goede basis. Zo schijnt een hockeyspeler bijvoorbeeld als vanzelf ook een goede bats-man te zijn.

Batting door Bert

Tijd voor het echte werk!

We mogen onszelf bewijzen door een game te spelen. Nu gaat het om het echte werk. In deze setting worden de scores per persoon bijgehouden. De hoogste score blijkt toch nog, een niet onverdienstelijke, 49 runs. De clinic eindigt met nog wat vragen stellen en uiteindelijk horen we zelfs waar de naam wicket (die drie stokjes) vandaan komt: het is een oud Engels woord voor “kleine smeedijzeren poort” en daar lijken die drie stokjes natuurlijk ook wel op.

Dat een game vaak enkele dagen duurt met tussendoor veel traditioneel thee drinken mochten we vanwege de beperkte tijd niet meemaken.

Ervaringen uitwisselen

Wel stond als afsluiter een fantastisch Indiaas Buffet klaar.

Natuurlijk ook weer geregeld door een van de vele Indische cricket-spelers die verbonden zijn aan Qui Vive, de cricket-club waar wij deze clinic mochten ontvangen. Heerlijk eten en de nodige ruimte om nog wat opgedane ervaringen uit te wisselen.

En zo blijven we binnen Newspark bezig met Continuous Learning!
Over een week leren we op het Eiland van Maurik wat strandsport en waterpret is.