Onze consultants Menno Pot

Sinds 1 september 2013 werk ik bij Newspark als testcoördinator. In de afgelopen jaren heb ik diverse rollen vervuld bij verschillende bedrijven waardoor ik binnen het test vak van veel markten thuis ben. Daarbij heeft de toepassing van testautomatisering mijn bijzondere interesse gewekt. Dit is toch wel de heilige graal te noemen voor regressietesten, mits je het goed in zet. Binnen Newspark werk ik nu binnen de vakgroep die zich bezighoudt met testautomatisering. Wij kunnen uitstekend helpen om testautomatisering goed in te zetten.

Mijn oorsprong ligt in de embedded wereld. Software zit tegenwoordig overal in, en middels software de hardware intelligent maken is wat mij interesseert. Maar juist ook die intelligentie moet foutloos zijn, want anders kunnen er gewonden vallen. Denk maar aan een navigatiesysteem die je de rivier in stuurt zonder te vertellen dat je moet wachten tot de pond er is. Of aan agrarische apparaten met grote bewegende onderdelen die niet zomaar mogen bewegen. En hier komt testen dus weer om de hoek kijken.

Naast mijn gezin besteed ik ook graag tijd aan mijn huis. Middels een grote verbouwing bij
aanschaf, maar ook doorlopend aangezien een huis nooit af is , weet ik steeds weer wat dingen te verbeteren. Met kleine domotica projectjes wordt mijn huis ook steeds wat “slimmer”, net als met embedded software. Zo sluit mijn huis steeds meer aan op de wensen en gemakken die ik voor mij en mijn gezin prettig vind. Ik zeg altijd maar: Gemak dient de mens.

Anderhalf jaar geleden vertelde een vriend van me vol trots over zijn overstap naar Newspark. Toen ik een jaar later ook toe was aan een overstap heb ik weer contact met hem opgenomen. Hij was nog steeds erg enthousiast waardoor ik besloot een gesprek aan te gaan. Ik was op zoek naar een nieuwe werkgever waar ik weer wat meer het huiskamergevoel zou krijgen.

In het 1e sollicitatiegesprek werd al snel duidelijk dat dit wel in orde is bij Newspark. Natuurlijk betreft het detachering en zit je dus veel bij de klant, maar Newspark zorgt er wel voor dat je je thuis voelt. Dus zoek jij ook een gezellig testbedrijf en heb je ambities om dit bedrijf toonaangevend te maken, kom dan graag eens praten.