Collega aan het woord: Wessel Braakman

Wessel Braakman is begin 2016 bij ons in dienst gekomen. In deze blog deelt Wessel zijn ervaringen over het werken bij Newspark door antwoord te geven op een viertal vragen.

Wessel, waarom heb je in 2016 voor Newspark gekozen?

Eind 2015 ben ik in contact gekomen met Newspark. In dit eerste vrijblijvende gesprek kwam ik er achter wat ik onbewust miste. De persoonlijke aanpak, het aanbod van uitdagende opdrachten en de concretisering van mijn groei-ambities spraken me gelijk aan. Daarnaast constateerde ik dat mijn salaris niet was meegegroeid met mijn expertise en persoonlijke groei. Kortgezegd, was het plaatje voor mij al snel compleet. Het voelde voor mij goed en op 2 januari 2016 ben ik gestart bij Newspark.

Welke gebeurtenis uit deze periode is je het meest bij gebleven?

Wat mij het meest is bijgebleven is de warme ontvangst bij Newspark. Dit was een enorm contrast ten opzichte van het afscheid bij mijn vorige werkgever. Nog voordat ik daadwerkelijk officieel in dienst was, mocht ik deelnemen aan mijn eerste Newspark event, en waren mijn vriendin en ik aanwezig bij het kerstdiner. Vooral de persoonlijke, open en eerlijke cultuur motiveren me dagelijks.

Op welke manier heeft Newspark bijgedragen aan de ontwikkeling van je carrière?

Newspark zoekt voor mij de meest uitdagende opdrachten die aansluiten bij mijn ambities. Op die manier word ik gefaciliteerd in het bereiken van mijn ontwikkel doelstellingen. Er wordt een persoonlijke aanpak gehanteerd die verder kijkt dan alleen het volgen van een training of het behalen van een certificaat. Binnen de ontwikkelstappen die ik wil nemen wordt er altijd rekening gehouden met mijn situatie, waardoor ik de balans tussen werk en privé in evenwicht kan houden. Naast de praktische zaken draagt de open cultuur bij aan een makkelijk contact met collega’s waardoor het delen van kennis wordt bevorderd. Dit zijn voor mij een aantal grote pluspunten van het werken bij Newspark. Het feit dat alles bespreekbaar is biedt mij veel mogelijkheden waardoor ik niet stil sta in mijn ontwikkeling.

IT ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op. Hoe zorg jij er voor dat je kennis bij blijft met deze ontwikkelingen?

Omdat ik nieuwsgierig ben lees ik veel tech-sites en blogs over testing en test automation. Daarnaast wordt er op de maandelijke meetings veel aandacht besteed aan vakinhoudelijke onderwerpen. Hierdoor word ik weer getriggerd om me verder te verdiepen in een specifieke methode of test automation tool. Ook organiseren we meetups: afgelopen jaar was ik betrokken bij de organisatie van een test automation hackathon en hebben we een debat over de schaalbaarheid van agile framework georganiseerd. Ook werd mij gevraagd een presentatie te geven op een ROC over testautomatisering. Het is vooral leuk om actief met deze zaken bezig te zijn. Het stimuleert enorm om met een leuke groep mensen de ontwikkeling op deze manier te volgen en te delen.

Het goede gevoel na het eerste gesprek ervaar ik nog dagelijks, ik wil dan ook nog lang deel uit maken van dit mooie bedrijf!