Teammeeting Newspark: kennisdeling in een persoonlijke organisatie

Kennisdeling in een persoonlijke organisatie

Afgelopen woensdag was weer onze maandelijkse team meeting. Naast gezellig bijkletsen en lekker eten en drinken, kregen we ook weer even een kijkje in hoe de organisatie er voor staat. Dat is het mooie aan Newspark, we zijn erg transparant. Wie doet wat, waar en voor hoeveel, en tot wat voor resultaat van Newspark heeft dat geleid. Hoeveel bonus krijgen we?

Collega Dick heeft ons geïnspireerd om net als hij het boek “The DevOps handbook” te lezen, een mooi boek over DevOps, wat inmiddels bijna basiskennis is voor een ITer in ons werkveld. Allemaal lezen dus, of het audioboek beluisteren. En als je meer wilt, The Pheonix Project is ook een makkelijk leesbaar boek over DevOps in lijn met The DevOps Handbook

Menno gaat komend jaar meedoen met de Roparun, iets waar Gerard al 3 keer eerder aan mee heeft gedaan. Newspark staat achter zijn medewerkers, en vooral voor dit soort goede doelen. Newspark zal elke euro die via Newspark gedoneerd wordt voor Menno verdubbelen.

André heeft een mooie reis gemaakt naar India. Niks werk gerelateerd, maar als persoonlijke organisatie delen we ook graag luchtigere onderwerpen met elkaar. Hij had maar 1000 foto’s genomen deze keer, en een selectie daarvan hebben wij mogen aanschouwen, waaronder deze foto van hoe ze met de bus opgehouden werden door schapen. Maar ook de ~100 andere foto’s en de verhalen daarbij gaven een mooi beeld van dit fascinerende land.

Als afsluiter nog een inhoudelijk verhaal van Pieter over Business Intelligence bij de politie en hoe dit te testen. Big data is niet alleen big, maar ook complex en een echte uitdaging om te testen.

Onder het genot van een biertje nemen we de kennis tot ons en discussiëren er op los. Op naar de volgende mooie team meeting.