Newspark boardgame night

De hoogste tijd voor een Newspark boardgame night! Weer eens de dobbelstenen en kaarten erbij halen en elkaar het leven flink zuur maken of juist de volle glorie behalen op een plat bord! Op kantoor speelden we eerder boardgames, maar dat was inmiddels wel een hele lange tijd geleden.

Een gezellige avond met dit keer Mansions of Madness! Een spel van uitgever Fantasy Flight Games dat zich afspeelt in de jaren ’20. Een wereld vol met gedrochten uit de boeken van H.P. Lovecraft.

Mysterieuze omstandigheden, monsters en stalen zenuwen

In Mansions of Madness speel je een groep onderzoekers die, jawel, onderzoek doen naar mysterieuze omstandigheden; vermiste personen, geruchten over monsters of een simpele moord. Bijna altijd kom je hierbij aan in een stad / huis / landhuis / paleis waar je onderzoek moet doen. Naar mate je onderzoek vordert, kom je in contact met karakters en monsters die je zenuwen danig op de proef stellen.

Het spel gebruikt tevens een App, die vertelt hoe je het bord moet neerleggen, welke kamers meedoen, welke monsters langs wandelen en waarmee de spelers kunnen interacteren. Zodra een speler vele angstaanjagende fenomenen waarnam werd hij/zij daadwerkelijk krankzinnig. Met als gevolg dat die persoon dan totaal niet meer te vertrouwen is omdat de condities het spel te winnen drastisch, voor hem of haar, veranderen. We gaven het spel een extra dimensie door muziek en geluidseffecten op te zetten, speciaal bedoeld om je op je zenuwen te werken en angstgevoelens op te roepen.

Met de pizza-smaak nog vers in het geheugen, ging onze groep erop uit, om de horrors onder ogen te komen…

Newspark boardgame
Potentiële Spoiler Warning

Lady Helena en een verscheurde groep

Ons verhaal startte in een landhuis van ene Lady Helena, waaruit zij ontvoerd werd door een geheimzinnige cult en prompt een poort ingetrokken. Onze groep splitste zich meteen in tweeën: één groep bleef waar ze waren, de andere ging achter Lady Helena aan. Zodra ze de poort door waren, kwamen ze in hetzelfde huis terecht, waar alles vervallen en geruïneerd leek. Al snel ontdekten we dat de tweede groep in hetzelfde huis, maar dan 20 jaar in de toekomst, terecht was gekomen. We moesten met alle personages samenwerken, ondanks dat onze verscheurde groep en 20 jaar ons scheidde…

Scenario met bitterzoet einde

Pieter en Daniël bleven achter in het heden en losten puzzels op om achter informatie te komen die de tweede groep nodig had. Esther, Tobias en Rick gingen vooral de monsters te lijf om Lady Helena te zoeken. Het leuke aan het scenario was ook, dat alles wat Pieter en Daniël in het verleden deden, effect had op het bord in de toekomst. Er ontstond zo een toffe dynamiek waarin we erg moesten oppassen dat we de toekomstgroep niet teveel voor de voeten liepen…

Met veel pienter onderzoek werk halen we het scenario, maar met een bitterzoet einde. We stelden wel de wereld veilig, echter de toekomstgroep vindt nooit meer hun weg terug naar het heden. Tja, dat hadden we #NietGetestHè??

Ben jij bij de volgende boardgame-night?

De bedoeling is sowieso om vaker een boardgame night te organiseren tot het gewoon cultureel erfgoed van Newspark is. We zijn nu goed onderweg met dit concept! Een leuke groep mensen die vrijwel allemaal enthousiast kunnen worden over boardgames! Dus kom ook bij ons werken: the more the merrier!