Midlancemodel van Newspark Flex gaat als een speer!

Wat een heerlijk gevoel, het midlancemodel van Newspark Flex gaat als een speer! We hebben wat te vieren, want op 1 september kreeg Newspark Flex er namelijk drie nieuwe collega’s bij. Avi en Jerry zijn ervaren Testautomatiseerders. Jasper is de eerste Senior .Net Developer die ook de overstap naar ons Midlance model maakte.

Nu de zomer voorbij is en we weer 2x zo lang doen over de rit naar huis gaan wij juist lekker door. Eind van dit jaar mag ik sowieso nog een nieuwe collega verwelkomen, maar wie het is, houd ik nog even geheim 😉

Marktpositie veroveren

Met onze drie nieuwe aanwinsten begint Newspark Flex echt vorm te krijgen. Waar ik het eerste half jaar vooral bezig was potentiële kandidaten te benaderen, via LinkedIn en andere kanalen, krijg ik nu regelmatig belletjes

of mails met vragen over Newspark Flex en ons Midlance model. Voor mij (en de andere Flex collega’s) is het ontzettend leuk te zien dat ons model blijkbaar een goede snaar weet te raken. Wij zijn écht een nieuwe marktpositie aan het veroveren.

Midlancemodel met kennisdeling en geborgenheid

De combinatie van een kleinschalig, informeel en professioneel bedrijf als Newspark en ons Midlancemodel blijkt voor veel Testautomatiseerders en Developers een reden met ons in gesprek te gaan. Wie voor een leuk bedrijf werkt, mist vaak de mogelijkheid te kiezen voor een (transparant) Midlance model. Wie juist wel een Midlance contract heeft, mist vaak de geborgenheid en kennisdeling van een professioneel gespecialiseerd IT-bedrijf. Wij bieden de ultieme vorm van beide zoals Faroek vertelt, lees zijn verhaal.

Verdien wat je waard bent

Voor mij, en veel collega’s om mij heen, is het concept ‘Midlance’ al jaren bekend. Echter voor veel Testautomatiseerders en Developers is dit niet zo. Zij hebben vaak alleen de keuze tussen het traditionele werknemerschap en ZZP bestaan.

Mijn netwerk vindt mijn posts op social media meestal positief. Echter, af en toe krijg ik ook te horen dat ze erg uitgesproken zijn en veel over geld gaan. Inderdaad, dat klopt, maar is zeker niet zonder bedoeling. Ik probeer herhaaldelijk duidelijk te maken dat, het in een markt als deze, niet meer van deze tijd is genoegen te nemen met een salaris van een paar duizend euro als je bij je klant voor € 80,- per uur gedetacheerd bent.

Ik denk dat het belangrijk is bewustzijn te creëren over wat je als IT’er in deze markt waard bent. Natuurlijk is het goed om risico af te kopen en daar een lager inkomen voor te accepteren. Alleen niet als dat betekent dat je meer dan de helft van je omzet afdraagt aan je werkgever. Het Midlancemodel dat Newspark Flex hanteert, zorgt ervoor dat je iedere maand 70% van je omzet als salaris ontvangt. Daarnaast heb je altijd de garantie van een basisinkomen van € 3.000,- zonder kleine lettertjes. In mijn ogen wél een goede en terechte deal.

Heb jij ook interesse in ons Flex model? Stuur me een mail jp@newspark.nl met je vragen of bel mij: 06-41616644.