Kick-off 2023 gave workshop

In de vorm van een gave workshop trapte newspark de kick-off 2023 af. Inmiddels bestaat newspark ruim 10 jaar en dat is een mooi moment eens te kijken waar we staan met z’n allen. Wat zijn ieders persoonlijke drijfveren. Waarvan krijg jij energie en waar knap jij volledig op af? Met elkaar waren we druk bezig tijdens workshop om lekker out-of-the-box een nieuwe start-up vorm te geven.

Oud versus nieuw

Rowald, managing director, trapt de middag af.

Newspark is inmiddels uitgegroeid tot een groep van zo’n 20 mensen in de afgelopen jaren. Daaruit is een groep Testers en .Net Developers ontstaan met een stukje back-office. Een prima model, maar past dit nog steeds bij onze huidige kijk op de gang van zaken?

“Vanmiddag daag ik jullie uit met elkaar een format te bedenken voor een nieuwe start-up, want vinden we dan belangrijk? Wellicht komen daar mooi inzichten uit om binnen newspark weer toe te passen. John Rijsdijk gaat deze workshop veder met jullie vormgeven.”

 

 

Het oergevoel

Kick-off 2023John Rijsdijk grijpt eerst terug op ons oergevoel. De eerste mensen op aarde liepen rond in de natuur met een knuppel op hun schouder en communiceerden met wat klanken. Verder hadden ze weinig prikkels om zich heen en waren vooral bezig te overleven. In ieder van ons schuilt nog dat oergevoel en onbewust grijpen we hierop heel vaak terug. Komt iets voorbij dat ons aanspreekt omarmen we het en gruwelen we ervan, dan lopen we er juist voor weg.

 

Aan de slag

De eerste opdracht was aan de hand van 10 verschillende onderwerpen voor jezelf te beschrijven:
Waar ga ik van AAN en waar ga ik van WEG.

Daarna deelde je jouw gegevens met die van twee verschillende collega’s. Bij voorkeur 2 die je niet zo vaak sprak.

Dit leverde soms verrassende ontdekkingen op, in de zin van; o ja, die vind ik zo goed en zet ik er ook nog bij op mijn formulier tot wat bedoel je daarmee precies en héél herkenbaar, dat heb ik ook vaak!

 

Team 1, 2 en 3

Na het geven van de voor jou persoonlijk 3 qua belangrijkste onderwerpen waar je van AAN of WEG gaat, deelde John ons in 3 teams in. Aan de hand van ieders persoonlijke resultaten, moesten we als team de drie belangrijkste zaken benoemen waarvan we als team AAN of juist WEG gingen.

Daarna presenteerden we de uitkomsten aan elkaar met een korte toelichting bij elke keuze. Grappig was dat kernwaarden als eerlijkheid, waardering, vertrouwen en maatwerk bij alle drie de teams genoemd werden. De newsparkers gaan hiervan AAN.

Ook bij het WEG gaan waren er duidelijke overeenkomsten. Micromanagement, oneerlijkheid, geen uitdaging en dat regels in beton gegoten zijn? Daar moet je bij de newsparkers niet mee aankomen.

Uitkomsten

De open, eerlijke communicatie en elkaar inspireren maken newspark uniek. People first noemen wij en dat ervaart iedereen ook daadwerkelijk op die manier.

Persoonlijke aandacht is voor ons heel waardevol. De ruimte krijgen je ding te doen op een manier die bij jou past. Kennis delen, elkaar vooruit helpen en je verder ontwikkelen.

Waardering is belangrijk, maar ook opbouwende kritiek. Eerlijk zijn en iemand op zaken kunnen aanspreken. Je hart kunnen luchten als er iets een keer niet lekker loopt, zowel zakelijk als privé gerelateerd.

 

Afscheid

Helaas kwam toen het moment dat wij Matthias nog een keer in het zonnetje zetten. Hij heeft zich dusdanig ontwikkeld binnen newspark dat hij de stap naar ZZP’er gaat zetten. We gaan hem missen, maar wensen hem ontzettend veel succes. Hij start in ieder geval mooi, want hij kan zijn opdracht meenemen. Ook dat is newspark, als wij zien dat iemand toe is aan een volgende stap en daar altijd eerlijk en open over communiceert. Dan kijken we hoe we iemand bij zijn volgende stap kunnen helpen.

 

Meer weten?

Uiteraard was er na afloop van deze kick-off 2023 nog tijd onder het genot van een drankje en stamppot-buffetje verder te praten over deze gave workshop. Voldoende stof om verder over na te denken en te gebruiken in dit nieuwe jaar.

Spreken onze kernwaarden jou aan en wil je meer weten over jouw mogelijkheden bij newspark? Leuk, we komen graag met je in contact!