Kick-Off 2020 met Maarten van der Weijden

Een goed jaar en een duik in 2020

Terugblik, vooruitblik, gastspreker en borrel. Alle Bluegroup IT bedrijven zijn goed vertegenwoordigd. De start is goed, het beloofd een mooie avond te worden. Peter van den Berg neemt ons in vogelvlucht mee door een succesvol 2019. Ook 2020 belooft, ondanks de ietwat stagnerende markt, een goed jaar te worden voor Bluegroup IT en haar werkmaatschappijen.

Elk werkmaatschap blikt even terug op 2019. Succesvol!

Wat opviel is dat elke zustermaatschappij dezelfde warme uitstraling, normen en waarden heeft als ons eigen Newspark. Een samenvatting:
• Veel uitjes, hoge fun-factor
• Wereldwijd conferenties en beurzen bezoeken en daar als gastspreker optreden
• Kennis delen en vergaren
• Realistische kijk op ondernemerschap en de markt
• Medewerker centraal

Ook onze eigen marktstrategie en de filmpjes “niet getest hè” passeren even de revue. Na de gebruikelijke 5 minuten update van Rowald (die nooit binnen 5 minuten gedaan is), stelt Rowald de gastspreker voor: Pieter van den Hoogenband.
Euhm… Niet getest ?!?

Olympisch kampioen en onwerkelijk gedisciplineerde doorzetter, Maarten van der Weijden, neemt ons mee in zijn weg naar succes.
Maarten kreeg ons allen stil toen hij vertelde over hoe hij gevormd is door zijn strijd tegen Leukemie. Zijn weg naar Olympisch goud getuigt van ongekend doorzettingsvermogen. 1 jaar lang, 7 uur per dag baantjes in het zwembad, en 15 uur per dag doorbrengen in een klein tentje.

Het onwerkelijke doel om de elfstedentocht zwemmend af te leggen bleek in 2018 te hoog gegrepen. Na 163 kilometer moest Maarten noodgedwongen opgeven. Met deze poging alleen al heeft hij 3,9 miljoen euro opgehaald voor het onderzoek tegen kanker.

In 2019 vertelde Maarten dat hij nogmaals een poging deed om de elfstedenzwemtocht af te leggen. Met een aangepast “strijdplan” is het gelukt zowel de finish te bereiken, als een schamele 6,1 miljoen euro op te halen voor onderzoek tegen kanker.

Maarten sluit af: “Ik wens iedereen voor 2020 een doel dat een beetje ‘jeukt’, dat wellicht een beetje onwerkelijk lijkt. En als het in 2020 niet lukt om dat doel te behalen, dan probeer je het in 2021 toch gewoon nog een keer”