Kennismaken in een niet bedrijfsmatige omgeving is relaxed!

Persoonlijke aandacht spreekt mij aan

Sinds 1 april (nee, geen grap) werk ik bij Newspark. Als je werkzaam bent binnen de IT weet je uiteraard dat headhunters/talent scouts/recruiters etc. je erg aantrekkelijk vinden. Dagelijks ontvang je connectieverzoeken, aanbiedingen en opportunities, maar waarom koos ik voor Newspark?

Op een van de bekendere sites zag ik de vacature Full stack.net developer. Een functienaam die me aansprak en mijn interesse was dus gewekt. Natuurlijk googelde ik het bedrijf en zag dat ze voornamelijk systemen testen en test-automatisering doen.

Het bedrijf is niet zo heel groot, in de zin dat je geen nummertje wordt (heb daar ervaring mee en voor mij voelt dat erg onpersoonlijk). Dus kon ik het niet laten een berichtje te sturen. Hoe past .net ontwikkeling bij Newspark, als voornamelijk test-automatiseerder?

Scrumteams

Al snel kreeg ik reactie. Ze zijn een nieuwe weg ingeslagen en bewegen graag naar het leveren van complete scrumteams. Een interessant concept, omdat het team dan een constante wordt en zo meer added-value voor de klant kan opleveren.

Hierna kwam alles in een stroomversnelling. Na 2 lunchafspraken, één met Rowald Pouderoyen en één met Piet Scholma, was de conclusie van ons allen: de samenwerking zien we zitten! Uiteraard stelden we de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden scherp. Na een assessment stonden onze krabbels onder het contract.

Beter beeld

Dinsdag 3 april maakte ik mijn opwachting op het hoofdkantoor van de BlueGroup IT Company waarvan Newspark onderdeel uitmaakt. Spannend, maar zeker leuk! Een mooi modern industrieel ingericht kantoor waar meerdere bedrijven gevestigd zijn.

Eerst natuurlijk handen schudden tijdens de voorstelronde aan de backoffice. Vervolgens kreeg ik mijn laptop en uitgebreide uitleg over mijn collega’s. Op welke opdracht zitten ze, hoe lang zijn ze in dienst, wat is hun thuissituatie. Zo kreeg ik alvast een beter beeld van wie er allemaal werkzaam zijn binnen Newspark.

Newspark hecht veel waarde aan onderling contact. In dit kader bieden ze dan ook de ruimte 1-op-1 kennis te maken met je collega’s. Zo heb ik inmiddels een aantal lunchafspraken gehad met mijn nieuwe collega’s, een trainingsmiddag en kennisdelingsavond. Kennismaken in een niet bedrijfsmatige omgeving is wel zo relaxed!