Kennis nieuwsbrief – Carina nevel editie 🔭

Bron afbeelding: NASA / James Webb Space Telescope

Inschrijven voor deze nieuwsbrief

Hier is weer een verse editie van de kennis nieuwsbrief! 😎 Ook in de vakantie kun je rustig lezen, video’s kijken en zelfs vanaf de camping of je vakantieverblijf nog meedoen met een online meetup. Print deze nieuwsbrief uit zodat je wat te doen hebt als je vaststaat op de snelweg naar Zuid-Frankrijk ☀️

We hebben al veel gedeeld, maar in de onderste helft van deze nieuwsbrief, staat het nog een keer overzichtelijk bij elkaar.

Veel plezier er weer mee! 😁


In deze nieuwsbrief:

🧑‍🤝‍🧑  Meetups
📼  Video van de maand
🌐  Internet tips
👌  Gedeeld door newspark

 


Meetups 🧑‍🤝‍🧑

Vanwege de vakantie is het natuurlijk iets rustiger, maar er zijn nog steeds leuke bijeenkomsten over het schrijven van test cases, Cypress versus Playwright en testautomatisering strategie.

// 8 augustus
Writing Tests Like Shakespeare – Organize Complex Test Code with the Screenplay Pattern
“The Screenplay pattern offers a user-centric way of writing tests which abstracts fine-grained interactions into simple non-technical tasks and questions. These make it easy to introduce just the right level of abstraction for the use case at hand.”

// 22 augustus
The key to succesful automation in testing
“Focus on the business value of automation (not just because it is cool, fun or expected of you) not missing important parts of the strategy that limit value and success.”

// 24 augustus
Clash of the Titans: Cypress vs Playwright
“In this session, I am going to dive into the capabilities of the two popular e2e testing frameworks: Cypress and Playwright. The comparison will cover technical specifications, documentation, setup, features, CI/CD integration, etc.” Nog geen lid van deze groep? Registratie is eenvoudig, door via de link op de rechterbutton te klikken: CTM: Continuous Testing Meetup London. Daarna is aanmelden voor deze meetup mogelijk.

// 31 augustus
Let’s Chat – Test cases and it’s challenges
“This meet-up is place for all Test engineers to get-together and openly discuss their challenges, seek out answers and experiences from fellow testers in the industry.”


Video van de maand 📼

Testing in the DevOps World: Creating Continuous Testing
Korte video met goede praktijkvoorbeelden voor het testen in een modern devops team. De spreker geeft praktische tips voor “continuous testing”. Een aantal van de tips zijn: verplaats testen naar kleinere stukjes, test kleine delen van de applicatie geïsoleerd, zorg dat logs goed doorzoekbaar zijn, pak flaky testen direct aan, automatiseer niet alles en parallelliseer testuitvoer.


Internet tips 🌐

14 Best Practices tot improve your QA Testing Skills
Mooi overzicht van leerpunten en best practices die je tijdens je carrière als tester opdoet.

Een paar van de 14 tips zijn: test in een vroege fase, kweek vertrouwen door helder te communiceren en combineer handmatige en geautomatiseerde testen op een slimme manier.

A brief introduction to Exploratory Testing
Een korte introductie over wat exploratief testen is en hoe je dit het beste kunt inzetten. Exploratief testen is leren over het systeem. Je bedenkt van tevoren een doel en middelen. Gaandeweg bedenk je nieuwe test cases. Het is gestructureerd. Je deelt achteraf je uitkomsten met je team.

Creation Myth
Door bekende non-fictie auteur Malcolm Gladwell geschreven klassieke long read die gepubliceerd is in 2011 in The New Yorker. Er wordt in beschreven hoe innovatie werkt in de tech sector. Een fijn artikel om zittend voor je tent uit te lezen.


Onlangs gedeeld door newspark 👌

Test Automation Days 2022 presentaties

Test Automation Days 2022 Presentaties: Automation in Testing en Observability
Alles over dag twee van de Test Automation Days 2022! We zetten een aantal presentaties voor je op een rij.

Test Automation Days 2022 WorkshopsTest Automation Days 2022 Workshops: Contract Testing en Testability
Op 15 & 16 juni vonden de Test Automation Days plaats. Deze tweedaagse conferentie bestond de eerste dag uit workshops en daarna een dag vol presentaties. Voor de mensen die er niet bij konden zijn, vat Tobias samen wat er is verteld in de workshops.

newspark ouder-kind kartevent
Het newspark ouder-kind kartevent was een groot succes! 🏁 Het ging er lekker fanatiek aan toe op de baan! Wil je weten wie er won?

Kubernetes deepdiveKubernetes, wat is nou eigenlijk en wat kun je ermee?
Laatst doken we tijdens een deepdive in Kubernetes. Wat is Kubernetes nou eigenlijk en wat kun je ermee? Je leest het in dit artikel!

Key take aways van Robocon
Jurgen bezocht onlangs Robocon en deelt graag de key take aways van zijn bezoek en wat hij er geleerd heeft over Robot Framework. Lees zijn blog.

Testnet voorjaarsevent 2022, als vanouds interessant
André, Tobias, Bert en Menno bezochten het Vereniging TestNet voorjaarsevent en als vanouds was het een interessant evenement. Ze leerden daar weer het nodige en kregen een leuke kijk in de allernieuwste ontwikkelingen. Als echte newsparkers delen ze de opgedane kennis graag met je!

newspark flexnewspark flex model; zzp-en met meer zekerheden
Jasper vierde onlangs zijn 5-jarig jubileum bij newspark. Inmiddels heeft Jasper voor het newspark flex model gekozen. “Dit flex model voelt voor mij prettiger”, aldus Jasper. “Ik ervaar meer eigenaarschap over mijn werk en ben zelfstandiger aan de slag.” Lees deze terugblik op 5 jaar newspark met Jasper.

Jenkins pipelineHoe start je een Jenkins pipeline vanuit GIT?
Vorige week was er bij newspark een deepdive en meetup over Jenkins en Git Grit. Wij probeerden uit te zoeken hoe je Jenkins pipeline vanuit Git start met als doel meer te leren over Jenkins en Git. Het experiment dat we deden, was een pipeline in Jenkins maken die een project uitcheckt, vanuit een Git repository, op het moment dat er een commit gebeurt. Het werd een leuke ontdekkingsreis met newsparkers en externe deelnemers. Lees het verslag.


Inschrijven voor deze nieuwsbrief

Wil je deze kennis nieuwsbrief vaker ontvangen? Schrijf je dan in via bovenstaande knop. Bekijk hier vorige edities.