Geslaagde newspark familiedag

Op een zonovergoten 16 oktober 2022 hadden we een geslaagde newspark familiedag met elkaar in Dierenpark Amersfoort. Van jong tot oud genoten we van alle dieren en was het heerlijk om door het Dierenpark te wandelen.

We startten met een rondleiding door het park. Twee gidsen namen ons mee door het park, waarbij we veel te horen en zien kregen. Bovendien sponsorden we op die manier Dierenpark Amersfoort bij hun natuur- en soortbehoud projecten.

Uiteraard gingen de kinderen niet zonder leuke dierenknuffels naar huis!

Leuke dierenweetjes

Tijdens de rondleiding door het park leerden we een aantal leuke weetjes over verschillende dieren. Zo blijkt het streeppatroon van iedere tijger uniek, net zoals ieder mens zijn eigen vingerafdruk heeft. In het donker kan de tijger met zijn lange snorharen de weg vinden en we mochten zelfs een tijgertand en – klauw vasthouden.

 

Bij de giraffen bleek zijn hart wel 25 kilo te wegen! Ze kunnen heel hard kan rennen. Wel meer dan 50 km per uur, al houden ze dat maar kort vol. Ook slaapt de giraffe het minst van alle dieren. Ze houden powernapjes van enkele minuten. Sommige slapen slecht 2 uur per dag. Dit komt doordat ze slapend een makkelijke prooi zijn voor roofdieren. Een babygiraffe komt letterlijk vallend op aarde, want de moeder bevalt staand. Zo’n val is wel twee meter en een babygiraffe weegt bij de geboorte al zo’n 50 kilo. Slechts na een uurtje kan de babygiraffe al staan en zelfs rennen.

 

 

Over de rode panda hoorden we dat hun  pluizige, geringde staart wel bijna een halve meter lang is. Ze vinden het heerlijk daarin lekker weg te kruipen als de nachten kouder zijn. Qua formaat is de rode panda ongeveer net zo groot als een huiskat. Daarom worden ze ook wel katberen genoemd. Aan hun voorpoten zitten 5 vingers en een soort extra duim. Overigens beschikken die poten ook over haarscherpe klauwen.

Geweldige dag

Iedereen van klein tot groot en zelfs de puppy genoten van deze geslaagde newspark familiedag. Het kind kwam in de een naar boven en anderen hingen aan de lippen van de gidsen. Zeker voor herhaling vatbaar.