Bij Newspark trainen we communicatieve vaardigheden, maar ook BBQ vaardigheden!

Afgelopen maandag hadden we weer een trainingsmiddag bij Newspark. We begonnen met een training op het gebied van vragen stellen. Hier leerden we vooral:

  • LSD (Luisteren Samenvatten en Doorvragen)
  • wees een OEN (Open Eerlijk en Nieuwsgierig)
  • maar laat OMA (Oordelen Meningen en Aannames) thuis

In diverse rollenspellen leerden we hoe we dingen wel, maar vooral ook niet voor elkaar krijgen. 

 

Zo af en toe gingen die rollenspellen er ook mooi heftig aan toe zoals hier collega Jan Kiemel met trainer Olaf van der Hee.  

We gingen ook in op situaties van collega’s uit hun opdracht, zoals hoe om te gaan met een collega die je tijdens een gesprek negeert. 

 

Diverse rollen leverden ook hilarische uitspraken op, er moet natuurlijk wel gelachen worden tijdens de training. 

In het 2e deel van de training begeleidde Wilfried Hoffman ons in onze zoektocht naar waar we met Newspark heen willen. Dat is het mooie aan ons persoonlijke bedrijf, we denken graag mee welke richting we op willen als bedrijf en natuurlijk als persoon binnen Newspark.  Hoe wij onze lijfspreuk “Kwaliteit is mensenwerk” verder uit hebben gediept en verbreed en waar we heen gaan met Newspark wordt later bekend gemaakt, wij hebben in ieder geval een goeie sessie gehad met een boel goede ideeën. 

Leuk was ook te zien dat alle 5 de groepjes alle veranderingen die we in ons werkveld konden benoemen, schaarden in de categorie “kansen”, en geen één in de categorie “bedreiging”. Een groep energieke collega’s die elke verandering aangrijpt om weer wat nieuws te leren! 

 

Na afloop kregen we een workshop in het bereiden van diverse producten op de BBQ. De BBQ master leerde ons de fijne kneepjes en collega Ollie offerde zich met veel plezier op om de tap te bedienen. 

We begonnen met pulled pork die 7 uur gegaard is in een Big Green Egg.

Het was net een tell sell reclame. Wij maakten het gerecht klaar en plaatsten het in de BBQ, en uit de andere BBQ haalden we een stuk pulled pork dat al helemaal gegaard was en wat we lekker konden verwerken en opeten.  

 

Een goed stuk vlees, lekker veel knoflook er in, en een glas bier er bij. Wat wil je nog meer? Het lente zonnetje hielp goed mee, alsmede de muziek, waardoor we een echt beach club gevoel kregen.

Bij de spareribs horen natuurlijk zelfgemaakte frietjes en voor de nodige vitamines hebben we onder andere heerlijke tomaatjes gegrild op de bakplaat.

Alles bij elkaar een zeer geslaagd event. Op naar het zomeruitje en het kleiduif schieten. Ben jij daar dan ook bij?